Wednesday, April 14, 2010

H MEΡΥΛ ΣΤΡΗΠ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ

Μια πάρα πολύ μεγάλη τιμή περίμενε τη Meryl Streep πρόσφατα, αφού η έγκριτη και πολύ επιλεκτική Αμερικάνικη Ακαδημία των Τεχνών και των Γραμμάτων αποφάσισε να συμπεριλάβει τη μεγάλη ηθοποιό στα μέλη της.


Η εν λόγω Ακαδημία ιδρύθηκε το 1898 στη Νέα Υόρκη και σκοπός της είναι να προστατέψει τις τέχνες και τα γράμματα. Γι’ αυτό το λόγο, συνήθως δέχεται για μέλη της ανθρώπους που διαπρέπουν στη λογοτεχνία, τις κλασικές τέχνες και τη σύνθεση μουσικής. Απαρτίζεται αυστηρά από 250 μέλη και νέα μέλη γίνονται δεκτά μόνο μετά το θάνατο παλαιών μελών, ώστε να διατηρηθεί απαράλαχτος ο αριθμός.


Από το 1983 όμως, δημιουργήθηκε μια ειδική κατηγορία η οποία έχει σκοπό να τιμά καλλιτέχνες, μουσικούς και λογοτέχνες των οποίων το έργο βρίσκεται «εκτός των παραδοσιακών κατηγοριών». Σε αυτή την κατηγορία, προστέθηκε και το όνομα της 60χρονης Meryl Streep.


Η αμερικανίδα ηθοποιός δήλωσε «αποσβολωμένη» από αυτή την απόφαση και συμπλήρωσε ότι «δε θα πίστευε ποτέ πως θα της επέτρεπαν να μπει ούτε καν στην κουζίνα», για να καταλήξει: «Όταν μου έστειλαν τη λίστα των μελών της Ακαδημίας, απλά ξέσπασα σε κλάματα».


Στην ίδια κατηγορία με την Streep, έγινε δεκτός και ο αμερικανός μαέστρος James Levine, ενώ οι σκηνοθέτες Woody Allen και Martin Scorsese ανήκουν επίσης στην Ακαδημία.


«Και τα δυο φετινά νέα μέλη βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας J.D. McClatchy και συμπλήρωσε περήφανα: «Η διεύθυνση του James Levine και η υποκριτική της Meryl Streep είναι εξαιρετικά παραδείγματα διορατικότητας, βάθους και δεξιοτεχνιας»

No comments:

Post a Comment