Sunday, April 18, 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΖΑΝ-ΠΩΛ ΓΚΩΤΙΕ

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, του οποίου είναι ανάδοχος ο Ζαν-Πωλ Γκωτιέ, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η πρεσβεία της Γαλλίας βράβευσαν το Σάββατο τον διάσημο σχεδιαστή για την προσφορά του στη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το βραβείο απένειμε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, αναγνωρίζοντας τον Γάλλο σχεδιαστη ως μεγάλο καλλιτέχνη και «παγκόσμιο παιδί της μόδας».

Ντυμένος με.... φουστανέλα τσολιά για να τιμήσει την Ελλάδα, ο κ. Γκωτιέ δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται σε μια χώρα που αγαπά και επισκέπτεται συχνά και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του.

Ο κινηματογράφος, είπε, τον ώθησε να ασχοληθεί με τη μόδα, αφού το αρχικό έναυσμα προήλθε από την ταινία Φραμπαλάδες.

Την βράβευση ακολούθησε η προβολή της ταινίας Μια μέρα πριν - Ζαν-Πωλ Γκωτιέ, που, όπως είπε ο ίδιος, είναι ένα ρεπορτάζ που παρακολουθεί τις τελευταίες 36 ώρες πριν από μια επίδειξη μόδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρεσβευτής της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συννεχίζεται έως τις 25 Απριλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν, Απόλλων Cinemax Class και στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

No comments:

Post a Comment