Thursday, April 22, 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ AVATAR

Με το DVD του «Avatar» να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, ο σκηνοθέτης της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών, James Cameron, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την επερχόμενη συνεχεια του επιστημονικης φαντασιας έπους του, αποκαλύπτοντας ζουμερές λεπτομέρειες.


Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η επόμενη ταινία θα έχει μεγάλο μέρος της να διαδραματίζεται στους ωκεανούς του πλανήτη Πανδώρα, ένα μέρος που δεν είχε εξερευνηθεί στην πρώτη ταινία. «Ένας από τους στόχους της δεύτερης ταινίας είναι να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό περιβάλλον μέσα στην Πανδώρα. Αυτή τη φορά θα αφοσιωθούμε στους ωκεανούς, οι οποίοι θα είναι το ίδιο πλούσιοι και ποικιλόμορφοι και παράξενοι και γεμάτοι φαντασία – απλά δε θα είναι τροπικά δάση», είπε ο Cameron και συμπλήρωσε ότι αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ξαναδούμε το περιβάλλον της πρώτης ταινίας. Το αντίθετο: θα το δούμε και μάλιστα ακόμα πιο πλούσιο.»


Ο αμερικάνος σκηνοθέτης σχολίασε επίσης και τη γενική κατεύθυνση που σκέφτεται ν’ ακολουθήσει στις επόμενες ταινίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες συνεχειες. «Δημιουργήσαμε έναν μεγάλο καμβά για το περιβάλλον της ταινίας. Δεν είναι μόνο η Πανδώρα, αλλά όλο το πλανητικό σύστημα του «Άλφα Κενταύρου ΑΒ». Και θα επεκταθούμε σε αυτό το σύστημα και θα ενσωματώσουμε περισσότερο στην ιστορία – όχι απαραίτητα στη δεύτερη ταινία, αλλά πιο πολύ στην τρίτη ταινία.»


Όσο για τον τρόπο (και το χρόνο!) παραγωγής, ο Cameron δήλωσε ότι όλα θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα τώρα, αφού η τεχνολογία και η τεχνοτροπία υπάρχουν. «Η πρόκληση με το επόμενο «Avatar» είναι να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν στη μισή τιμή και στο μισό χρόνο. Αυτό μάλλον είναι ένας απίθανος στόχος, αλλά και πάλι, αν καταφέρουμε να μειώσουμε τις δυο κατηγορίες κατά 25%, τότε πραγματικά θα έχουμε καταφέρει κάτι.»


Για το τέλος, ο Cameron επεφύλασσε μια μικρή έκπληξη για τους λάτρεις της πρώτης ταινίας: ο ίδιος και η ομάδα του επεξεργάζονται αυτή την εποχή 6 επιπλέον λεπτά υλικού, τα οποία θα προστεθούν στην ταινία όταν θα ξαναβγεί στις αίθουσες τον Αύγουστο.

No comments:

Post a Comment