Tuesday, April 20, 2010

ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΖΑΡ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Για δύο μοναδικές εμφανίσεις, μία στη Θεσσαλονίκη (30 Μαΐου) και μία στην Αθήνα (1 Ιουνίου), επιστρέφει στην Ελλάδα ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης της ηλεκτρονικής μουσικής, Jean Michel Jarre, κουβαλώντας στις αποσκευές του ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι συναυλίες είναι προγραμματισμένες στο πλαίσιο της πρώτης του παγκόσμιας περιοδείας που φέρει τον τίτλο "2010", φόρος τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Arthur Clarke.

Ο κορυφαίος Γάλλος συνθέτης και performer θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό σόου, το οποίο στηρίζεται στην πλέον πρόσφατη τεχνολογία σε ήχο, φώτα και ειδικά εφφέ, στις 30 Μαΐου για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης και την 1η Ιουνίου στην Αθήνα στο Κλειστό Φαλήρου - Γήπεδο TaeKwonDo.

Αξίζει να θυμηθούμε μερικές στιγμές από την πορεία του Jarre
Από το 1977 και την εκκωφαντική επιτυχία του πρώτου δίσκου του "Oxygene", ο οποίος πούλησε 18.000.000 αντίτυπα και είναι ο γαλλικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, ο Jean Michel Jarre, γιός του μεγάλου επίσης συνθέτη Maurice Jarre, είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σε όλα τα είδη. 80.000.000 αντίτυπα των δίσκων του έχουν πουληθεί παγκοσμίως, κατατάσσοντας τον στην λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ου αιώνα.

Οι συναυλίες του είναι μοναδικά οπτικοακουστικά θεάματα, τα οποία παρακολουθούν τεράστια πλήθη κόσμου, προσφέροντας του 4 ρεκόρ Guiness προσέλευσης θεατών! Έχει εμφανιστεί 4 φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές! Ήταν ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έπαιξε ζωντανά στην (μετά τον Μάο) Κίνα το 1981. Το 1997 την συναυλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρακολούθησαν 3.500.000 θεατές, το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για εκδήλωση ανοιχτού χώρου!

Έχει συνεργαστεί με την NASA, έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στους αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, έχει δώσει συναυλία για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Δεύτερο. Είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Περιβάλλοντος και Παιδείας. Ένας αστεροειδής έχει ονομαστεί προς τιμή του "4422 Jarre".

INFO JEAN MICHEL JARRE - "2010"
Τοποθεσία και ημερομηνία: 30 Μαΐου 2010 /Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης

1η Ιουνίου 2010 / Αθήνα, Κλειστό Φαλήρου - Γήπεδο TaeKwonDo

Τιμή εισιτηρίων: ΖΩΝΗ Α (VIP) 120 ευρώ, ΖΩΝΗ Β 80 ευρώ, ΖΩΝΗ C 55 ευρώ

Για τη συναυλία της Αθήνας: Τα εισιτήρια προπωλούνται στο Public Συντάγματος, στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr

Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης:Τα εισιτήρια θα πωλούνται στα καταστήματα Θεσσαλονίκης Public, Metropolis, Tickethouse (Μητροπόλεως 102) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr

No comments:

Post a Comment