Wednesday, April 21, 2010

49XΧΡΟΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ Α ΠΡΟΒΟΛΗ

Έπρεπε να περάσουν 49 χρόνια για να προβληθεί στην Ελλάδα η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Χαμένο Κορμί», με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Βαν Χέφλιν. Η ταινία θα προβληθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για ένα τριήμερο από την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Το «Χαμένο Κορμί« (Il Relitto) είναι μια ελληνοϊταλική παραγωγή του 1961 σε σκηνοθεσία Μ.Κακογιάννη και σενάριο του ίδιου, του Ιταλού Σούσο Τσέκι ντ΄ Αμίκο και του Αμερικανού Φρέντερικ Γουέικμαν.

Σε αυτήν η Έλλη Λαμπέτη και ο Βαν Χέφλιν υποδύονται το ζευγάρι. Εκείνος, ένας βαθύπλουτος μεσήλικος Αμερικανός ναυαγεί με το γιοτ του κάπου στην Καραϊβική. Αναμένοντας τη σωτηρία, κάνει έναν απολογισμό της προηγούμενης ζωής του και της σχέσης του με την πρώην γυναίκα του.

Μέχρι σήμερα προβαλλόταν σποραδικά σε φεστιβάλ και ρετροσπεκτίβες. Μάλιστα, επί σειρά ετών θεωρείτο ότι ήταν εξαφανισμένη. Εντοπίστηκε χάρη στη συμβολή της Ταινιοθήκης της Μπολόνια από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το φιλμ αποκαταστάθηκε, μετά από πολύ κόπο και η κόπια αυτή θα προβληθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Είσοδος 5 ευρώ.

No comments:

Post a Comment