Monday, April 26, 2010

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν για τις ανάγκες προώθησης του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision ο Γιώργος Αλκαίος. Τις εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε η επίσκεψή του στο Φανάρι, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Ένας μήνας απέμεινε μέχρι τη φετινή διοργάνωση του Όσλο.

Οι πρόβες για τον Γιώργο Αλκαίο και τους φίλους του ξεκινούν σε λίγες ημέρες, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Τουρκία για να προωθήσει λίγο το τραγούδι μας στη γείτονα.

"Ραντικάλ", "Σαμπάχ", "Χουριέτ" αλλά και τηλεοπτικά μέσα τον φιλοξένησαν στο πρόγραμμά τους.

Το άκουσμα οικείο, η λύρα ακόμη περισσότερο: Το ότι θα άρεσε το OPA στους Τούρκους ήταν αναμενόμενο.

Ανήμερα της γιορτής του επισκέφτηκε το Φανάρι, με σκοπό να προσκυνήσει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αφού του επεσήμανε ότι ο τελικός της Eurovision στις 29 Μαΐου συμπίπτει με την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Βαρθολομαίος τον υποδέχτηκε στο γραφείο του όπου συνομίλησαν για λίγα λεπτά.

Η επίσκεψη του Γιώργου Αλκαίου συνέπεσε με τη συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, που επίσης του έδωσε τις ευλογίες του για επιτυχία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

No comments:

Post a Comment