Wednesday, April 14, 2010

TΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Από 30 Απριλιου η Aegean καθιερωνει πτησεις από Θεσσαλονικη για Καλαματα,Κερκυρα και Σαμο
*Σε ηλικια 81 ετων πεθανε στη Νεα Υορκη η δημιουργος βιντεο για παιδια Μπεττυ Παρασκευα-να υποθεσουμε ελληνικης καταγωγης;
*Χαρη σε φιλο-αναγνωστη αυτων των κειμενων εδώ και μια εβδομαδα βλεπουμε από DVD όλα τα επεισοδια της συναρπαστικης τηλεοπτικης σειρας STAR TREK,με ελληνικους υποτιτλους.Στα πρωτα χρονια της ασπρομαυρης ελληνικης τηλεορασης μας κρατουσε υπεροχη συντροφια.Η σειρα είναι εγχρωμη-αναγκαστικα την βλεπαμε ασπρομαυρη.Το δικτυο NBC στις ΗΠΑ την παρουσιαζε από 8 Σεπτεμβριου 1966 εως 3 Ιουνιου 1969 και μετα αρχισαν οι επαναληψεις από διαφορα μικρα τοπικα καναλια αλλα και σε 60 χωρες.Σημερα τα δικαιωματα ανηκουν στην CBS και Paramount.
*Το 1967 η Σαλονικια Βιλμα Λαδοπουλου ηχογραφησε σε δισκο 45 στροφων τα τραγουδια του Βαγγελη Παπαθανασιου σε στιχους Ρετυς Ζαλοκωστα Une etoile/Le vent.
*Το διεθνες φεστιβαλ τραγουδιου «Χρυσος Ορφεας» της Βουλγαριας γιορτασε το 1997 την 28η επετειο του και μετα σταματησε.
*Ο Αλκης Κακαλιαγκος των «Ολυμπιανς» ότι ηταν ο Βαγγελης Παπαθανασιου και οι «Φορμιγξ» που τον ενεπνευσαν να συνθεσει μουσικη.
*Ουδεμια σχεση με το «Γιουπι για για» το Yuppi ya ya song που ηχογραφησε στην δεκαετια του 60 η Ζωιτσα Κουρουκλη ως Zoe and the Storms.
*Η Μαρινα (Μακρη) θεωρει ότι ηταν η χειροτερη στιγμη το «Αγορι» που ερμηνευσε σε μια κωμωδια της Ρενας Βλαχοπουλου,στις αρχες της δεκαετιας του 70.Κι όμως το κλιπ ειχε 37.292 επισκεψεις ως τωρα στο YOU TUBE.Το πιο γνωστο Crazy girl μολις ξεπερασε τις 15.000 επισκεψεις.
*Louise Homer(1871-1947),Αμερικανιδα τραγουδιστρια της οπερας,από τις πιο σημαντικες κοντραλτο στο πρωτο τεταρτο του 20ου αιωνα.
*Το τριο Los Panchos δημιουργηθηκε το 1944 από τους Μεξικανους Chucho Navarro και Alfredo Gil και από τον Πορτορικανο Hernando Aviles.
*Γιουροβιζιον 1966-ο θεσμος ξαναγυριζει στην Villa Louvigny και στο μεγαλο αμφιθεατρο της RTL στο Λουξεμβουργο,με συμμετοχη 18 χωρων.Παροντες,μεταξυ αλλων,οι Michele Torr(Λουξεμβουργο), Raphael (Ισπανια),Domenico Modugno(Ιταλια) με το Dio come ti amo, Kenneth Mc Kellar (Αγγλια).Νικητης ο Udo Jurgens από την Αυστρια με το Merci cherie.

No comments:

Post a Comment