Thursday, April 29, 2010

TAINIA H ZΩH TOY BINTAΛ ΣΑΣΟΥΝ

Πριν 50 χρόνια θεωρήθηκε πρωτοπόρος στα γυναικεία κουρέματα και στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Σήμερα ο Βιντάλ Σασούν, στα 82 του χρόνια, δεν ασχολείται πια με την κομμωτική, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει απόλυτα τις απόψεις του, τονίζοντας πως "οι κομμωτές δεν απολαμβάνουν του σεβασμού που αξίζουν".
Η αγορά προϊόντων για τα μαλλιά στις ΗΠΑ φτάνει τα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και στη χώρα λειτουργούν πάνω από 80.000 κομμωτήρια, όμως σύμφωνα με τον Σασούν, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κομμωτική είναι ένα επάγγελμα για "ασήμαντους και φρικιά".

Η ταινία για την ζωή του προβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Tribeca Film Festival και την παραγωγή της ανέλαβε ο Μάικλ Γκόρντον ιδρυτής των διάσημων κομμωτηρίων Bumble and Bumble. Ο ίδιος ο Σασούν δεν ηταν παρων στην προβολή της αφού αναρρώνει από την πνευμονία που τον κράτησε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Στην ταινία ξετυλίγεται η ζωή του από τα παιδικά χρόνια σε ορφανοτροφείο του Λονδίνου ως την δόξα και την καταξίωση.

Ο ίδιος λέει πως οφείλει τα πάντα στην μητέρα του που "είχε ένα όραμα ότι ο γιος της θα κουρεύει μαλλιά"...

Στα 14 του χρόνια άφησε το σχολείο και άρχισε μαθήματα κομμωτικής, ενώ στα 26 του χρόνια άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Ο Σασούν εξομολογείται πως είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να τα παρατήσει αν μέσα σε δέκα χρόνια δεν κατάφερνε να αλλάξει τα γυναικεία κεφάλια, αντλώντας την έμπνευσή του από τα σπουδαία κτίρια σε όλον τον κόσμο.

No comments:

Post a Comment