Friday, April 23, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Ο πρωτος καταλογος με τους δημοφιλεστερους δισκους στις ΗΠΑ-συνηθως τρεις-δημοσιευτηκε το 1891 στο περιοδικο Phonogram και αργοτερα οι πιο σημαντικες νεες εκδοσεις του μηνα καταγραφονταν στοPhonoscope.
*Το 1908 κυκλοφορησε ο πρωτος δισκος δυο οψεων.
*Ο πρωτος δισκος που πουλησε πανω από τρια εκατομμυρια ηταν το Dardanella με τον Ben Selvin το 1920.
*Τα πρωτα τραγουδια που μιλουσαν για θανατο νεων ανθρωπων (death songs) κι εγιναν επιτυχιες ηταν το 1960,τα Tell Laura I love her και Teen angel.
*Το 23 Πανελληνιο Πρωταθλημα Bodybuilding IFBB-ΕΟΣΔ θα πραγματοποιηθει την Κυριακη 23 Μαιου στην αιθουσα «Ιωαννης Βελλιδης» στην Θεσσαλονικη.Παραλληλα υπο την αιγιδα της IFBB θα διεξαχθει το επαγγελματικο Grand Prix.Αναλογοι αγωνες θα πραγματοποιηθουν στις 29 Μαιου και 5 ουνιου στην Κατερινη.Υπενθυμιζεται ότι για πρωτη φορα αγωνες εγιναν στην Θεσσαλονικη το 1982.Γενικα το αθλημα ηταν της μοδας στην δεκαετια του 80.
*Διευθυντης ορχηστρας χορου ηταν στα 18 ο Fred Waring.Ηταν η πρωτη ορχηστρα με δικη της εκπομπη στην τηλεοραση το 1949.Ο μαεστρος πεθανε το 1984.
*Το τελευταιο τραγουδι που ερμηνευσε δημοσια ο Ρικ Νελσον ηταν τοRave on.
Την επομενη μερα σκοτωθηκε.
*Ο Μανος Ξυδους,που προσφατα εφυγε,ηταν καποτε υπευθυνος ξενου ρεπερτοριου στην ΕΜΙ.
*Chopstics,παραδοσιακο πιανιστικο κομματι,που είναι γνωστο τουλαχιστον από το 1877.
*Γιουροβιζιον 1969-ο θεσμος μεταφερεται στο Teatro Real της Μαδριτης με συμμετοχη 16 χωρων και τραγουδιστες όπως οι Romuald (Λουξεμβουργο), Iva Zanicchi(Ιταλια), Louis Neefs (Βελγιο).Για πρωτη φορα τεσσερα τρα γουδια μοιραζονται το πρωτο βραβειο.Το Vivo cantando από την Ισπανια με την Salome και διευθυντη ορχηστρας τον Augusto Alguero,μετεπειτα προεδρο της FIDOF.Το Boom bang-a-bang από την Αγγλια με την Lulu.Το De troubadour από την Ολλανδια με την Lenny Kuhr και το Un jour,un enfant από την Γαλλια με την Frida Boccara.Διευθυντης της ορχηστρας ο Franck Pourcel.
*Ηταν επιτυχιες στην Γαλλια το 1969…
La Californie-Julien Clerc
Les Champs-Elysees-Joe Dassin
Que je t’aime-Johnny Hallyday
Les moulins de mon cœur-Michel Legrand
Le meteque-Georges Moustaki.
Tous les bateaux tous les oiseaux-Michel Polnareff

No comments:

Post a Comment