Thursday, April 15, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Ισως η καλυτερη εγκυκλοπαιδεια για την μουσικη της λατινικης Αμερικης είναι ο τομος των 1500 σελιδων που εγραψε η Manela Kuss με τιτλο Encyclopedia of Latin American Music -εκδοση του 1999.Αν την βρειτε στις ΗΠΑ κοστιζει 676 δολλαρια.Ηταν πιο ακριβη όταν κυκλοφορησε για πρωτη φορα.
*Οσκαρ τραγουδιου το 1934 κερδισε The continental από την ταινια The gay divorcee και το 1935 το Lullaby of Broadway από την ταινια Gold diggers of 1935.
*Το 2007 ενας αναγνωστης από την Μανιλα ρωτουσε το περιοδικο Billboard πως είναι δυνατον μια-καποια Νανα Μουσχουρη να εχει πουλησει 250 εκατομμυρια δισκους και να την συγκρινουν με την Μαντονα και την Mariah Carey,ενώ αυτος δεν ειχε ακουσει ως τοτε να γινεται λογος γι αυτην…
*Το 14ο Γενικο Λυκειο Θεσσαλονικης τελειωσε το 1987 η Χριστινα Καλημερη της ΕΤ 3.Τον ιδιο χρονο συμμετειχε στην ραδιοφωνικη εκπομπη της ΕΡΤ 3 «Ραντεβου κι αυτή τη νυκτα» και «Ειμαστε στον αερα».Στην τηλεοραση εμφανιστηκε πρωτα στα αθλητικα νεα και μετα στις εκπομπες «Εγνατια Οδος» και «Παιδεια-αναγεννηση τωρα».
*Ηταν μαλλον δεκαετια του 70 όταν ο Manu Dibango εδωσε συναυλια στο Αλεξανδρειον Μελαθρον.Στο πρωτο μερος εμφανιστηκαν οι Αντωνης Καλογιαννης,Χριστινα,Ταμμυ,Τακης Αντωνιαδης.
*Αυτή η Χριστινα ηχογραφησε το Waterloo των ABBA στα αγγλικα.
*Στο διεθνες φεστιβαλ τραγουδιου «Χρυσος Ορφεας» της Βουλγαριας μια χρονια την Ελλαδα εκπροσωπησε η Φρυνη (Γρηγοριου).
*Το 1972 ο Μανος Χατζηδακις επιστρεφει στην Ελλαδαμετα από πεντε χρονια απουσιας στις ΗΠΑ.
*1972-για πρωτη φορα στο φεστιβαλ τραγουδιου ανοιγουν οι πορτες για συγκροτηματα.Επωφελουνται οι Νοστραδαμος,Poll,Faces.
*1972-τριτο βραβειο στο φεεστιβαλ Ολυμπιαδα του τραγουδιου κερδιζει η Μαιρη Αλεξοπουλου.
*1972-ο Τερης Χρυσος εκπροσωπει την Ελλαδα στο διεθνες φεστιβαλ τραγουδιου του Σοποτ.
*1972-Τα χιτ παραιηντ ΗΠΑ και Αγγλιας παρουσιαζαν από την εκπομπη «Καλοκαιρι του 72» οι Γιωργος Παπαστεφανου-Γιαννης Πετριδης.
*Τραγουδησαν στην θεσσαλονικη:Caterina Caselli,Rocky Roberts,Johnny Hallyday,Sylvie Vartan,Al Bano-Romina Power,Dalida,Vicky Leandros,Marie Laforet.
*Γιουροβιζιον 1967-Στη Βιεννη συγκεντρωνονται οι εκπροσωποι 17 χωρων.Η Vicky Leandros τραγουδα για το Λουξεμβουργο L’amour est bleu (και κερδιζει την 4η θεση) ,η Noelle Cordier για τη Γαλλια,ο Louis Neefs για το Βελγιο,ο Raphael για την Ισπανια,ο Claudio Villa για την Ιταλια.Νικητρια αναδεικνυεται η Sandie Shaw(Αγγλια) με το Puppet on a string

No comments:

Post a Comment