Wednesday, April 28, 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΣΚΕΤΑ 'ΦΛΟΠΙ'

Μια απόφαση της Sony σηματοδοτεί το επερχόμενο τέλος της κάποτε πανταχού παρούσας δισκέτας «φλόπι», που έχει συμπληρώσει ζωή περίπου 30 χρόνων (πόσο μακρινή φαντάζει σήμερα πια!). Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο του 2011 θα σταματήσει πλέον να πουλά και στην Ιαπωνία το κάποτε απαραίτητο μέσο αποθήκευσης δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η εταιρία, σύμφωνα με το BBC, είχε ήδη, νωρίτερα φέτος, σταματήσει να πουλήσει τα «φλόπι» (floppy disks) στις περισσότερες διεθνείς αγορές λόγω πτώσης της ζήτησης και εντεινόμενου ανταγωνισμού από άλλα πιο σύγχρονα αποθηκευτικά μέσα, όπως οι μνήμες USF flash.

Ο αργός θάνατος της δισκέτας ξεκίνησε το 1998, όταν η Apple αποφάσισε για πρώτη φορά να μην ενσωματώσει floppy drive στο νέο της υπολογιστή G3 iMac. Από τότε, πολλές άλλες εταιρίες σταματήσουν να υποστηρίζουν τις δισκέτες.

Μέχρι σήμερα η Sony –που ισχυρίζεται ότι παρήγαγε την πρώτη δισκέτα 3,5 ιντσών (9 εκατοστών) το 1981- επέμενε να πουλά τις δισκέτες. Τώρα όμως, υποκύπτοντας στο πνεύμα των καιρών, αποφάσισε να σταματήσει κι αυτή οριστικά τις πωλήσεις.

No comments:

Post a Comment