Friday, April 16, 2010

Ο ΜΙΣΕΛ ΛΕΓΚΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ

«Δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Ποτέ δεν δούλεψα γι' αυτήν ή για την επιτυχία. Πάντα έκανα μόνο αυτό που ήθελα εγώ, έγραφα ό,τι ήθελα εγώ, πάντα ακολουθούσα τα δικά μου μονοπάτια, τις δικές μου αποφάσεις, το δικό μου στιλ. Ποτέ κανείς δεν με υποχρέωσε να κάνω κάτι και ποτέ κανείς δεν είχε επιρροή επάνω μου. Δεν έγινε ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ»...

Με περισσότερες από 200 συνθέσεις έργων για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, εκατοντάδες άλμπουμ, 3 βραβεία Oscar (13 υποψηφιότητες συνολικά) και 5 Grammy, ο Michel Legrand αποτελεί πλέον ένα μύθο. Κι εμείς θα τον απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 6 Μαϊου.

Είναι αναμφίβολα ο μέγιστος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής της τελευταίας πεντηκονταετίας. Για δεκάδες σκηνοθέτες από τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ στον Κλιντ Ίστγουντ και για τραγουδιστές από τον Φρανκ Σινάτρα στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ο Μichel Legrand (ή Michel Le Grand, όπως το γράφουν οι φανατικοί οπαδοί του) είναι ο διάσημος Γάλλος συνθέτης και πιανίστας και ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Έχει επενδύσει μουσικά τις ωραιότερες σκηνές που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, όπως στις ταινίες “Οι ομπρέλες του Χερβούργου”, “Υπόθεση Τόμας Κράουν”, “Summer of ‘42”, κα., και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής, όπως οι Frank Sinatra, Sarah, Vaughan, Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Dame Kiri te Kanawa, Dizzy Gillespie, Miles Davis, John Coltrane, και πολλοί άλλοι.

Αυτός ο μέγιστος συνθέτης των σάουντρακ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 6 Μαϊου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με τον Réni Vignolo (κοντραμπάσο) και τον André Ceccarelli (ντραμς) και θα μας χαρίσουν μια βραδιά με επιτυχίες όπως αριστουργηματικό «The Windmills of Your Mind» για την «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1968) και πάρα πολλά άλλα.

Πολύ πριν όμως γράψει αυτό το αριστουργηματικό σάουντρακ για την ταινία του Νόρμαν Τζιούισον, ο Μισέλ Λεγκράν υπήρξε ένα παιδί-θαύμα που σε ηλικία εννιά χρονών σπούδαζε πιάνο με την μεγάλη Νάντια Μπουλανζέ, ενώ μπορούσε άνετα να παίξει άλλα δώδεκα όργανα. Ήταν ένας έφηβος που λάτρευε την τζαζ και, και που στο μέλλον θα την συνδύαζε με την ελαφριά μουσική που ήξερε από τον πατέρα του Ραιημόν Λεγκράν, γνωστό διευθυντή ορχήστρας του είδους.

ΑΘΗΝΑ 06/05/10 στις 20.30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ (ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

Τιμές εισιτηρίων: € 25,00 (Φοιτητικά ) - 35,00 - 50,00 - 65,00 - 90,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Έναρξη προπώλησης: Πέμπτη 15 Απριλίου

No comments:

Post a Comment