Tuesday, April 20, 2010

ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Από τους «Μπραμς» και τους «Βιπς» σχηματισθηκαν τον Οκτωβριο 1965 οι «Ολυμπιανς».Το 1966 κερδισαν την α θεση δημοτικοτητας στην «Χρυση Βραδια» στο Παναθηναικο Σταδιο.Ηταν τοτε μελη του γκρουπ οι Αλκης Κακαλιαγκος,Κουλης Καλογιαννιδης,Πασχαλης Αρβανιτιδης,Βαγγελης Κουτσοτολης,Δημητρης Λαζαριδης.Ακομα περασαν για μικρο διαστημα από την συνθεση τους οι Νικος Παπαζογλου,Βασιλης Παπαβασιλειου,Ρουλης Πυριλης,Παντελης Δεληγιαννιδης.
*Στον διαγωνισμο συγκροτηματων της Φιλικης-Αμικαλ(Συνδεσμος Αποφοιτων Γαλλικου Λυκειου) το 1965 το α βραβειο απεσπασαν οι «Μπραμς».Πηραν μερος,επισης, οι Strangers/Reformers/Sextons/Grounds/Goldfinger/ΚομητεςΣτον β διαγωνισμο το πρωτο βραβειο κερδισαν οι Strangers.Nικησαν τους Brightness/Cool Cats/Pacifics/Fellows/New Times/Postmen.
*¦Τον Μαιο του 1966 σε συναυλια στο «Παλαι ντε Σπορ» εδωσαν συναυλια οι Οlympians/Monks/Pacifics/Brightness/Sweet Girls/Cool Cats/Μαρια/Σοφη Πετροπουλου.7.000 νεοι και νεες πληρωσαν τα εισιτηρια των 10 και 20 δραχμων.Την συναυλια παρουσιασε ο Λευτερης Κογκαλιδης.
*Οι Monks ηταν οι Βασιλης Παπαβασιλειου,Σακης Δερμανης,Χρηστος Μουσιος,Χρηστος Κιλιας και απ το 1967 και μετα περασαν οι Σαραντης Κασσαρας,Νεστωρ Δανας,Νακης Πετριδης,Κιμων Κουρατζας.
*Οι Brightness ηταν οι Ανδρεας Πελλας,Δημ.Τσωλης,Ανδρεας Κουζελης,Βασιλης Αρβανιτιδης.
*Οι Pacifics ηταν οι Λαζαρος Πατκος,Νικος Γιακος,Τζεκυ Μπενβενιστε,Βασιλης Πετροβιτς.
*Οι Sweet Girls (από το 1965 και μετα) ηταν οι Φανη Πατσαρικα,Τζενυ Φιλιππιδου,Ανι Γκιουζε,Βασω Σακαριδου.
*Οι που από το 1965 και μετα εγιναν οι «Βορειοι» ηταν οι Ντορα Λαμπεντη,Γιωργος Μπιλαδελης,Τακης Παπαβασιλειου,Σωτος Καρακασιαδης,Γιωργος Λαμπεντης,Θανασης Αλαμανης.Απο εδώ περασε και ο Στελιος Φωτιαδης.
*Γιουροβιζιον 1968-Η Katie Boyle παρουσιαζει από το Royal Albert Hall του Λονδινου τους ερμηνευτες 17 χωρων.Ειναι παροντες,μεταξυ αλλων,οι Karel Gott(Αυστρια), Gianni Mascolo (Ελβετια),Isabelle Aubret (Γαλλια),Sergio Endrigo(Ιταλια) με το Marianne ,Cliff Richard (Αγγλια) με το Congratulations.Νικητρια η Ισπανια με την Massiel και το La la la.

No comments:

Post a Comment