Thursday, April 29, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Δυο αμερικανικα τραγουδια χρειαστηκε ν’αλλαξουν τον τιτλο τους στην σεμνοτυφη Αγγλια.Τα εντος παρενθεσεων αφαιρεθηκαν :We don’t have to ( take our clothes off ) και ( Sexual )Healing.
*Το αγαπημενο τραγουδι του πατερα της εγινε η πρωτη από 56 επιτυχιες της ονι Φρανσις στις ΗΠΑ.Ηταν το Who’s sorry now(1958).
*Το πρωτο τραγουδι μουσικης country που πουλησε πανω από ένα εκατομμυριο αντιτυπα στις ΗΠΑ ηταν το The wreck of the old 97 με τον Vernon Dalhart το 1924.
*Keith Moon,ο ντραμερ των Who πεθανε στο διαμερισμα οπου ειχε πεθανει η Mama Cass.Ιδιοκτητης ηταν ο Nilsson(που πεθανε από καρδιακη προσβολη),που την μεγαλυτερη του επιτυχια Without you εγραψαν οι Peter Hamm-Tom Evans,που και οι δυο αυτοκτονησαν.
*Mετα τον θανατο του Buddy Holly κυκλοφορησε το …προφητικο τραγουδι του It doesn’t matter anymore.
*Από καρκινο πεθαναν οι.Minnie Rippertone/Alma Cogan/Mel Appleby( Mel and Kim ). Απο ναρκωτικα πεθαναν οι Sid Vicious/Frankie Lymon/Paul Kossof (Free)/Gram Parsons/Jim Morrison/Janis Joplin/Jimi Hendrix/Andy Gibb/John Belushi/Phil Lynott.
*Γιουροβιζιον 1970:Το συνεδριακο κεντρο RAI του Αμστερνταμ φιλοξενει τραγουδιστες και τραγουδιστριες από 12 χωρες ,όπως οι Gianni Morandi(Ιταλια),Mary Hopkin (Αγγλια),με το Knock knock-who’s there,David Alexander Winter (Λουξεμβουργο),Julio Iglesias(Ισπανια) με το Gwendolyne, Katja Ebstein (Γερμανια) με το Wunder gibt es immer wieder.Νικητρια η Ιρλανδια και η γεννημενη στο Μπελφαστ Dana,18 χρονων,που ερμηνευει το All kinds of everything.
*Μουσικη ορολογια…
ντα καπο-από την αρχη.Ενδειξη ότι το πρωτο μερος μιας συνθεσης προκειται να επαναληφθει.
Ντεκρεσεντο-βαθμιαια μειωσητης εντασης της συνθεσης.
Ντηβελοπμεντ-η εξελιξη ενός θεματικου υλικου.
Ντιαπασον-μια οκταβα.
Ντιβερτιμεντο-ορχηστρικος τυπος,δημοφιλεστατος το δευτερο ημισυ του 18ου αιωνα.Συγκεκριμενα,προκειται για μια σουιτα με περισσοτερα από τεσσερα μερη,αναλαφρη και με πολλους συνδυασμους οργανων.
Ντολτσε-γλυκα,απαλα
Ντολοροζο-μελαγχολικα.
Ντουεττο-συνθεση για δυο φωνες η οργανα

No comments:

Post a Comment