Wednesday, April 21, 2010

TETAΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Αφιερωμα στην συνθεση La paloma θα παρουσιασει τον επομενο μηνα από το Ραδιο Νοσταλγια ο Γιωργος Παπαστεφανου.
*Πολλους μηνες κρατησε η δικη μας ερευνα για την ιστορια της Paloma,που αγνοουν και οι ιδιοι οι Ισπανοι.Την ιστορια την παρουσιαμε σε παλιοτερο Ραδιο Νοσταλγια.Αυτη –στο δικο μας blog-είναι η πρωτη ελληνικη δημοσιευση.Ευχαριστω τον καθηγητη Γιωργο Δουλοπουλο για τα ιστορικα στοιχεια που μας εδωσε.
*Για συναυλια του Ραντυ Νιουμαν ο Γιαννης Πετριδης στο Βερολινο.
* Ralph Blane,o συνδημιουργος του Have yourself a merry little Christmas εγραψε επισης τα The trolley song/Pass that peace pipe.
*Βilly Vaughn εγκατελειψε τους Hilltoppers το 1954 για να δημιουργησει δικη του ορχηστρα.Οι μεγαλυτερες επιτυχιες της ηταν Melody of love/Swingin’ safari/Sail along silvery moon/Raunchy.Υπηρξε ενορχηστρωτης για καλλιτεχνες όπως οι Pat Boone/Mills Brothers .
*Δημιουργος της συνθεσης Maria Elena είναι ο Μεξικανος Lorenzo Barcelata /
γεννημενος το 1943.
*Η πιο σημαντικη συνθετις του Μεξικου είναι η Maria Grever(1894-1951.Εγραψε πανω από 800 τραγουδια.Τα πιο γνωστα είναι:Cuando vueva a tu lado ( What a difference a day makes), Jurame (Promise,love), Te quiero dijiste (Magic is the moonlight), Volvere, Ti-Pi-Tin.
*Nellie Melba (1861-1931),σπουδαια υψιφωνος από την Αυστραλια.Επισης εξαιρετικη πιανιστα-οργανιστα.Το 1918 της απενεμηθη ο τιτλος Dame από την Αγγλια.Απ αυτην ωνομαστηκε το peach melba και οι φρυγανιες melba.
*Geraldine Farrar (1882-1967),διασημη Αμερικανιδα υψιφωνος.Στα 14 χρονια της εδινε ηδη ρεσιταλ.
*Ηταν επιτυχιες στην Γαλλια το 1967:
Inch Allah-Adamo
Aranjuez mon amour-Richard Anthony
L’ important c’est la rose-Gilbert Becaud
La casa d’Irene-Pia Colombo
Le telefon-Nino Ferrer
Je n’aurais pas le temps-Michel Fugain
Je t’aime moi non plus-Serge gainsbourg /Brigitte Bardot

No comments:

Post a Comment