Monday, April 26, 2010

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΟΖ'

Μία ταινία βασισμένη στα βιβλία του Λ.Φρανκ Μπάουμ για τον «μάγο του Οζ» έχει στα σκαριά η Disney.

Ο Σαμ Μέντες, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προς το παρόν τον Τζέιμς Μποντ ενδέχεται να αναλάβει τα σκηνοθετικά ηνία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το περιοδικό Production Weekly ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται σε τμήματα του βιβλίου «Ο θαυμαστός μάγος του Οζ», μερικά γνωστά και αγαπημένα και άλλα λιγότερο άγνωστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί να ακολουθήσει τη μικρή Ντόροθι από το Κάνσας στη χώρα του Οζ, η ταινία θα παρακολουθεί της περιπέτειες ενός μάγου από ένα περιπλανώμενο τσίρκο που φτάνει μυστηριωδώς στη χώρα του Οζ.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να γυριστεί μια ταινία γύρω από την πολυαγαπημένη ιστορία, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Disney φιλοδοξεί τώρα να γίνει το σχεδιο αυτο η επόμενη επιτυχία της, μετά την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γυριστεί και ο «Οζ» σε 3D.

«Ο Μάγος του Οζ» είχε γυριστεί ταινία το 1939 με πρωταγωνίστρια την Τζούντι Γκάρλαντ και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά.

No comments:

Post a Comment