Sunday, April 18, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Τρια καταστηματα FNAC λειτουργουν στην Αθηνα.Στο Μαρουσι,στην Γλυφαδα και στο Μοναστηρακι.
*Στην ταινια του 1971 «Ζητειται επειγοντως γαμπρος» η Μαρινα (Μακρη) τραγουδησε την συνθεση του Γιωργου Κατσαρου σε στιχους Πυθαγορα «Το αγορι»,που δεν ηχογραφηθηκε ποτε σε δισκο.
*Εξαιρετικη σειρα επιστημονικης φαντασιας ηταν το Twilight zone,που η διαρκεια της ηταν 156 επεισοδια.Κυκλοφορουν σε σετ 28 DVD με τιμη γυρω στα 162 δολλαρια.Γυριστηκε και μια ταινια με τον ιδιο τιτλο και αναλογο περιεχομενο.
*Η άλλη περιφημη τηλεοπτικη σειρα STAR TREK με τα 172 επεισοδια υπαρχει σημερα σε τρια σετ και σε blue ray και κοστιζει περιπου 190 δολλαρια.Η σειρα αυτή γεννησε 6 ταινιες που κοστιζουν περιπου 49 δολλαρια.
*Σε ένα από τα πρωτα επεισοδια του STAR TREK συμπρωταγωνιστει πολύ νεα και ωραια η Τζοαν Κολλινς.
*Στις ΗΠΑ υπαρχουν αρχεια για κάθε ειδος εθνικ μουσικης που ηχογραφηθηκε εκει από το 1893 εως το 1942,ειτε της ανατολικης,ειτε της δυτικης Ευρωπης,σλαβικα,της Μεσης Ανατολης,σκανδιναβικα και πολλων αλλων μειονοτητων.
*Το 1978 ηταν της μοδας το streaking.
*Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι υπαρχει καλη μουσικη κι εξω από το χιτ παραιηντ.
*Από αμερικανικο ραδιοφωνικο σταθμο: «Ακουτε τον γιο μου κάθε μερα,5-9 μμ,από τον σταθμο Χ».Ειναι,βεβαια,η μητερα του ντισκ τζοκει.Θα μπορουσε να είναι ο πατερας του,η γιαγια του,η η αδελφη του.
*Σε ηλικια 23 χρονων ο Τσαρλι Ριτς ειχε λευκα μαλλια.
*Προσφατα «εφυγε» η Kathryn Grayson,που από το 1947-57 ηταν παντρεμενη με τον τραγουδιστη Johnny Johnston.
*Απο το 1955 στα καλλιστεια των ΗΠΑ ακουγεται παντα το There she is του συνθετη Bernie Wayne.
*Πρωτη ερμηνευσε το You go to my head η Frances Hunt.
*Η τραγουδιστρια Ginny Simms επαιξε σε ταινιες όπως Broadway rhythm/Night and day.Για ένα διαστημα ηταν η φωνη της ορχηστρας του Kay Kyser.Πεθανε το 1994 σε ηλικια 81 χρονων.
*Δημιουργος του Woody Woodpecker ηταν ο Walter Lantz.Βραβευτηκε με ειδικο Οσκαρ το 1978 για την χαρα και το γελιο που χαρισε στον κοσμο.Το 1930 δημιουργησε το πρωτο κινουμενο σχεδιο με Technicolor σε 5λεπτο ξεκινημα στο φιλμ The king of jazz.Η συζυγος του ηταν αρχικα η φωνη του Woody κι αργοτερα ο Mel Blanc.

No comments:

Post a Comment