Monday, April 12, 2010

ΜΠΟΜΠ ΝΤΥΛΑΝ-29 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ερχεται ο «ποιητής της ροκ»! Στις 29 Μαΐου στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα. Ο Μπομπ Ντίλαν θα βρεθεί για μία μεγάλη συναυλία στη χώρα μας, που -όπως και η προηγούμενή του- αναμένεται να είναι προπωλημενη. Η είδηση είναι επίσημη και φιγουράρει στην ιστοσελίδα του διάσημου καλλιτέχνη (www.bobdylan.com). Η Αθήνα, μάλιστα, θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία θα βρεθεί για live!

Η εμβληματική φυσιογνωμία που μεσουρανεί για μισό αιώνα στη μουσικό στερέωμα αυτή την περίοδο βρίσκεται εν μέσω τουρνέ. Ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από την Οσάκα της Ιαπωνίας, μέχρι τις 29 του μήνα θα βρίσκεται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (η αυλαία στην Ιαπωνία θα πέσει με μεγάλη συναυλία στο Τόκιο), στις 31 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη Σεούλ και στη συνέχεια θα κάνει διάλειμμα μέχρι την Αθήνα, που αποτελεί την πρώτη στάση του στην Ευρώπη.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής και μουσικός έχει να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 1993. Πανδαιμόνιο είχε προκληθεί στο live του στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Οπως είναι φυσικό, οι Ελληνες θαυμαστές του περιμένουν πώς και πώς την επανεμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους. Πέντε μέρες μάλιστα πριν την εμφάνισή του στην Ελλάδα, στις 24 Μαΐου, θα κλείσει τα 69 του χρόνια.

Ο Robert Allen Zimmerman (όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αμερικανού μουσικού) που ξεκίνησε από τα κλασικά folk και blues το 1962) πρόσφατα πήρε μεγάλη χαρά, αφού το άλμπουμ του «Love and Theft» (που κυκλοφόρησε το 2001) το Newsweek το κατέταξε στη δεύτερη θέση στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας.

Οσο για την παγκόσμια περιοδεία του, θα την ολοκληρώσει ανήμερα της Ημέρας Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου, στο Thomond Park Stadium της Ιρλανδίας. Πληροφορίες σχετικά με εισιτήρια, τιμές και support για το ελληνικό live του ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Σύντομα οι λεπτομέρειες.

No comments:

Post a Comment