Monday, February 1, 2010

ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΓΚΡΑΜΜΥ Η ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ

Η Beyonce είναι η μεγάλη νικήτρια των 52ων βραβείων Grammy καθώς έφυγε από την λαμπερή τελετή απονομής έχοντας αναδειχθεί νικήτρια σε έξι κατηγορίες.

Μεταξύ των βραβείων που κέρδισε η Beyonce, η οποία ήταν υποψήφια σε 10 κατηγορίες, είναι και εκείνα του τραγουδιού της χρονιάς και του καλύτερου R&B τραγουδιού για το "Single Ladies (Put A Ring On It)".

Η Taylor Swift απέσπασε τέσσερα βραβεία Grammy ανάμεσα στα οποία είναι και εκείνο για το άλμπουμ της χρονιάς για το "Fearless". Οι Black Eyed Peas και οι Kings of Leon απέσπασαν από τρία βραβεία Grammy ο καθένας ενώ η Lady Gaga και ο Eminem έφυγαν από τη λαμπερή βραδιά έχοντας κερδίσει από δύο βραβεία ο καθένας.

Το βραβείο Grammy για το Record of the Year απονεμήθηκε στους Kings of Leon για το "Use Somebody". Το βραβείο καλύτερου ηλεκτρονικού/dance άλμπουμ απονεμήθηκε στην Lady Gaga για το "The Fame".

Στην κατηγορία καλύτερου pop vocal άλμπουμ νικητές αναδείχθηκαν οι Black Eyed Peas για το "The END". Το Grammy καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου κέρδισε το γκρουπ Zac Brown Band.

Το βραβείο για το καλύτερο rock άλμπουμ κέρδισαν οι Green Day για το "21st Century Breakdown". Ο Eminem κέρδισε το Grammy καλύτερου rap άλμπουμ για το "Relapse" ενώ ο Jay-Z απέσπασε το Grammy καλύτερης rap solo ερμηνείας για το "D.O.A. (Death of Auto-Tune)".

Η Beyonce απέσπασε το Grammy καλύτερου contemporary R&B άλμπουμ για το "I Am… Sasha Fierce" ενώ η Taylor Swift ήταν η νικήτρια στην κατηγορία καλύτερου country άλμπουμ για το "Fearless".

Η επιτυχία των Kings of Leon, "Use Somebody", κέρδισε το Grammy καλύτερου rock τραγουδιού. Το Grammy καλύτερου rap τραγουδιού κέρδισε το "Run This Town" των Jay-Z, Rihanna και Kanye West.

Ο Maxwell έφυγε από την τελετή απονομής έχοντας κερδίσει το Grammy καλύτερου R&B άλμπουμ για το "BLACKsummers' night". Ο Jay-Z, η Rihanna και ο Kanye West κέρδισαν το Grammy καλύτερης rap/sung συνεργασίας για το "Run This Town".

No comments:

Post a Comment