Sunday, February 14, 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Πριν μερικα χρονια ολες οι δισκογραφικες εταιριες της Αθηνας ειχαν υποκαταστηματα στην Θεσσαλονικη:η Minos-EMI ειχε αντιπροσωπο την Ιωαννα Μεταξοπουλου,που διαδεχθηκε τον πατερα της,Βασιλη Μεταξοπουλο,η Polygram (σημερα Universal ) ειχε τον Γιαννη Σωκρατιδη,η Sony τον Χρηστο Ψαλτη,η BMG τον Θαναση Λωλα (και για ένα διαστημα την Ελενη Λεμονιδου),η Warner Music ειχε το Νικο Ευαγγελοπουλο (από την ιδια θεση περασε και η Σοφια Καλλινη),η «Κινηση» (Λυρα-Μιουζικ Μποξ) ειχε τη Ντορα Ριζου,η FM Records ειχε το Νικο Σταυρινοπουλο (και για λιγο τη Λενα Σαξωνη).
*Francis Bay (1914-2005) είναι Βελγος και όχι Αγγλος διευθυντης μας διορθωνει –και σωστα-ο Αλεκος Ευνουχιδης από την Αθηνα.
*Το 1993 η EBU συγχωνευεται με την OIRT(Ενωση ραδιοτηλεοπτικων σταθμων των χωρων της ανατολικης Ευρωπης).Η EBU διαθετει 20 ψηφιακα καναλια στον δορυφορο Eutelsat.Η πρωτη ζωντανη μεταδοση της EBU εγινε τον Ιουνιο 1953 απο το Λονδινο.Ηταν η ενθρονιση της βασιλισσας Ελισσαβετ.Καθε χρονο μεταδιδονται 25.000 ειδησεις και 7.700 ωρες αθλητικων και καλλιτεχνικων προγραμματων από την EBU.
*Αμερικανιδα τραγουδιστρια και τραγουδοποιος η Nancy Ames είναι εγγονη του Ricardo Alfaro,προεδρου του Παναμα το 1931-32.
*Espana cani είναι ο άλλος τιτλος του Spanish gypsy dance,που ωνομαστηκε στην Ελλαδα «Ισπανικη υποχωρηση».Συνθεση του 1925 ακουγεται σε ταυρομαχιες.
*Το 1947 ο Stan Kenton καλεσε στις ΗΠΑ τον σπουδαιο Βραζιλιανο κιθαριστα Laurindo Almeida,που εκανε μια δευτερη λαμπρη καριερα εκει.
*Νανα Μουσχουρη,Ρομπερτο Καρλος,Μισελ Λεγκραν,Ζανετ Καπουγια κ.α. ηχογραφησαν το El huma hua queno ,που με τιτλο Kiss me another εκανε επιτυχια το 1956 στις ΗΠΑ η Georgia Gibbs.
*2.401 αστερια με ονοματα-αποτυπωματα αστερων υπαρχουν στο Walk of Fame του Χολλυγουντ.
*Το 1ο Πανελληνιο Τουρνουα Ανοικτου Squash θα πραγματοποιηθει στο Aqua Forum(απεναντι από το νοσοκομειο «Αγιος Παυλος») από 12-14 Μαρτιου,με συμμετοχη πρωταθλητων.
*Λιγοι θυμουνται την ταινια του 32 «Το Κογκρεσσο χορευει»,οπου η Λιλιαν Χαρβευ τραγουδα το Just once for all time πρωτοτυπος τιτλος Das gibt’s nur einmal,das kommt nie wieder.
*Φιλιτσα Βουλιωτη,η νεα διευθυντρια στο τμημα προωθησης της Didi Music,τηλ. 210-882.04.26

No comments:

Post a Comment