Thursday, February 11, 2010

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Λονδίνο-
Κρίσεις πανικού παρουσίασαν στην Ιταλία άνθρωποι που παρακολούθησαν την ταινία Paranormal Activity και τώρα κοινή γνώμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται επί ποδός, ζητώντας να κριθεί το φιλμ ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, η ταινία άρχισε να προβάλλεται το περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς κάποιο περιορισμό, παρόλο που στη Βρετανία κρίθηκε ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών και στις ΗΠΑ ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών.

Εκπρόσωπος νοσοκομείου δήλωσε στο πρακτορείο Ansa πως το πιο σοβαρό περιστατικό αφορά σε ένα 14χρονο κορίτσι, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα παράλυσης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν λάβει δεκάδες κλήσεις, κυρίως από τη Νάπολη, «για κρίσεις πανικού, που διαρκούν περισσότερο από μισή ώρα».

Το θέμα έφτασε στην ιταλική κυβέρνηση, με τον υπουργό Αμυνας Ιγκνάτσιο Λα Ρούσα να δηλώνει πως ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το τρέιλερ της ταινίας, που προβάλλεται από την τηλεόραση.

«Είναι φοβερό. Αντιλήφθηκα τι συμβαίνει, από τον επτάχρονο γιο μου, που ήρθε και μου είπε: 'μπαμπά φοβάμαι'» είπε ο Λα Ρούσα.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι δήλωσε ότι εξετάζονται μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Το φιλμ, που μοιάζει με ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ, κινηματογραφήθηκε από τον σκηνοθέτη Όρεν Πέλι, στο σπίτι του, με τη χρήση μόνο μίας βιντεοκάμερας. Η ταινία καταγράφει τις προσπάθειες ενός ζευγαριού να αντιμετωπίσουν τα μεταφυσικά φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο σπίτι τους.

Η ταινία άρχισε να προβάλλεται στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο και τα κέρδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της ανήλθαν σε 22 εκατ. δολάρια.

No comments:

Post a Comment