Friday, February 19, 2010

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΝΙΚΟΣ

Απεβίωσε την Πέμπτη, σε ηλικία 80 ετών, ο σχεδιαστής μόδας Νίκος, ιδρυτής του οίκου Νίκος-Τάκης.

Ο Νίκος, αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο της μόδας. Μαζί με το Τάκη, συνδύασαν πρώτοι τα υφαντά με τη μουσελίνα και άλλα πολυτελή υφάσματα, αφήνοντας έτσι το δικό τους στίγμα στο χώρο της ελληνικής μόδας.

Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973 ανέλαβαν να ντύσουν τις 74 κοπέλες που συμμετείχαν. Πραγματοποίησαν σειρά επιδείξεων σε όλο τον κόσμο, ενώ κέρδισαν παγκόσμιες διακρίσεις και βραβεία.

Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το L' Officiel και το Vogue φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο.

Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών. Στο διεθνές πελατολόγιο τους συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet-set, του κινηματογράφου και της τέχνης.

Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, η Μαργκότ Φοντέιν, η Τζέιν Μάνσφιλντ, η Τζίντζερ Ρότζερς, η Λιζ Τέιλορ, η Τζάκι, η Ούρσουλα Αντρες, η Λίντα Έβανς, η Ορνέλα Μούτι, η Λετίσια Καλντερόν, η Τζέραλντιν Τσάπλιν, η Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

No comments:

Post a Comment