Thursday, February 25, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Από το 1905 και μετα ηταν εφικτη η ηχογραφηση δισκων στην Κωνσταντινουπολη και Σμυρνη.Η πρωτη δισκογραφικη εταιρια στην Τουρκια ηταν η Orfeon Record.Στην δεκαετια του 60 εξαφανιζονται οι δισκοι 78 στροφων για χαρη των αλμπουμ 33 στροφων.
*Ως εφηβοι ηταν μελη της Νεολαιας του «Ελληνικου Βορρα» οι Λιανα Αλεξανδρη,Παντελης Σταθοπουλος,Π.Γουσιδης,Π. Ρεγκος.
*Don’t let me be misunderstood,η πρωτη εκτελεση ηταν από τη Nina Simone.Μετα ηρθε η εκτελεση των Animals και αργοτερα των Santa Esmeralda.
*Ένα CD που δεν πρεπει να λειπει από κανενα σπιτι φιλου της τζαζ. Είναι η ηχογραφηση της συναρπαστικης συναυλιας που εδωσε το 1938 στο Καρνεγκι Χωλλ ο Μπεννυ Γκουντμαν.Ο τιτλος του Benny Goodman at Carnegie Hall.Εκδοθηκε από την Columbia- Legacy και βασιστηκε και σε προσθετο υλικο από την Βιβλιοθηκη του Κογκρεσου γι αυτό και θεωρειται πληρης-Complete.
*24 χρονων ο Τελης Παπαδοπουλος το 1991 ειχε την επωνυμια «Τομ Κρουζ της Νεας Κρηνης» διοτι στο Κλαμπ 43 εκανε τα εντυπωσιακα παιχνιδια με ποτηρια και μποτιλιες,όπως στην ταινια της εποχης «Κοκτειλ».Απο το 1984 που ξεκινησε ως μπαρμαν περασε από τα Cotton Club/Basemobil/Hacienda/Λοκους,κ.α.
*«Φρυγανιες με μελι» ηταν ο τιτλος της πρωτης ραδιοφωνικης εκπομπης της Ναυσικας Γκρατζιου το 1989 στο «Πανοραμα 86».Τοτε ειχε και μια γατα που τηνελεγαν Ζουζου.
*Περασαν από το ΚΘΒΕ ως ηθοποιοι οι Δανης Κατρανιδης,Αντωνης Θεοδωρακοπουλος,Νικητας Τσακιρογλου,Γιαννης Βογλης,Ανδρεας Ζησιματος,Ηλιας Σταματιου,Μαγια Καλλιγα,Αλεκα Παιζη,Νικη Τριανταφυλλιδη.
*Για την Ελενη Ζαφειριου ο μεγαλυτερος ηθοποιος του ελληνικου θεατρου ηταν ο Αιμιλιος Βεακης.
*Τον Ιανουαριο 1992 οι δημοφιλεστερες τηλεοπτικες σειρες-εκπομπες ηταν : « Τρεις χαριτες», « Οι απαραδεκτοι», «Το ρετιρε», «Ραντεβου στα τυφλα».
*Το 2002 επροκειτο να διεξαχθει στη Θεσσαλονικη το Α’ Μεσογειακο Φεστιβαλ Τραγουδιου.Εως και ο κανονισμος ηταν ετοιμος σε τρεις γλωσσες.

No comments:

Post a Comment