Wednesday, February 17, 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η 23Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΖΑΙΗΜΣ ΜΠΟΝΤ

Ενώ οι προετοιμασίες για τα γυρίσματα του νέου, 23ου, James Bond βρίσκονται στην τελική φάση τους, μια έντονη, αλλά και... δημιουργική ταυτόχρονα, διαμάχη έχει χωρίσει τους φανατικούς οπαδούς του «007» σε δύο στρατόπεδα με την MGM να σηκώνει τα χέρια ψηλά.


Η ταινία, η οποία θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2010, δεν έχει ακόμα επίσημο τίτλο και προς το παρόν είναι γνωστή ως «Bond 23». Η αιτία είναι ότι τα μυθιστορήματα του Ian Fleming έχουν χρησιμοποιηθεί στις προηγούμενες ταινίες και η MGM, το στούντιο που έχει αναλάβει την ταινία, βρίσκεται σε απόγνωση.


Τη λύση βάλθηκαν να δώσουν οι ίδιοι οι θαυμαστες του «007», οι οποίοι προσέγγισαν τους ιθύνοντες της MGM μέσω του διαδικτύου για να προτείνουν το δικό τους τίτλο, ή μάλλον τίτλους. Διότι εκεί ακριβώς έγκειται το θέμα της διαμάχης: αν και με το ίδιο σκεπτικό από πίσω τους, οι τίτλοι που προτάθηκαν είναι δύο και η κάθε πλευρά θέλει, φυσικά, να δει τη δική της πρόταση στη μεγάλη οθόνη.


Πρόκειται για τους τίτλους δύο, λιγότερο γνωστών στο ευρύ κοινό, διηγημάτων του Fleming. Το πρώτο, με τίτλο «Risico», θέλει τον Bond να ερευνά ένα ιταλικό δίκτυο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών το οποίο τροφοδοτεί τη Μ.Βρετανία. Το δεύτερο, με τίτλο «The Property Of A Lady», βρίσκει τον «007» στα ίχνη μιας πανέμορφης ρωσίδας που έχει παρεισφρύσει στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Μ.Βρετανίας ως διπλή πράκτορας.


Το πάθος των θαυμαστων είναι τέτοιο που σχεδίασαν οι ίδιοι τις υποτιθέμενες αφίσες (η κάθε πλευρά με το δικό της τίτλο) για να δείξουν στους παραγωγούς ότι η δική τους επιλογή ταιριάζει καλύτερα με τη γενική αισθητική των ταινιών του Bond.


Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της MGM δήλωσε στην κυριακάτικη Daily Star ότι ο σκηνοθέτης, Sam Mendes, έχει «κυριολεκτικά κατενθουσιαστεί από τη δημιουργικότητα των οπαδών του Bond» και ότι «οι αφίσες δείχνουν απίστευτα επαγγελματικές». «Ο τίτλος του Bond 23 βρίσκεται ακόμα στο «χυτήριο» και είναι αληθές ότι δεν υπάρχουν πια πολλά από τα κύρια έργα του Fleming για να διαλέξουμε. Εμείς και ο Sam ακούμε προσεκτικά αυτά που λένε οι fans και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξουμε σε μια από τις δικές τους προτάσεις», κατέληξε.

No comments:

Post a Comment