Wednesday, February 10, 2010

ΠΙΤ ΚΑΙ ΖΟΛΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, κίνησε νομική διαδικασία κατά της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World για «ψευδείς ισχυρισμούς και σοβαρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων» όσον αφορά το δημοσίευμά της για τον επικείμενο χωρισμό του, επιβεβαίωσε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες του Λονδίνου.

Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας Schillings, με την οποία ήρθε σε επαφή το Γερμανικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ημερομηνία της εξέτασης της υπόθεσης αυτής από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η βρετανική ταμπλόιντ, η οποία αποκάλυψε στις 24 Ιανουαρίου ότι το ζεύγος «Μπραντζελίνα» χωρίζει έπειτα από έξι χρόνια κοινού βίου, αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την είδηση αυτή.

«Δεν σχολιάζουμε το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Στο δημοσίευμά της του Ιανουαρίου, η News of the World σημείωνε επίσης ότι το ζευγάρι, το οποίο έχει έξι παιδιά --εκ των οποίων τρία υιοθετημένα --, είχε επισκεφθεί το Δεκέμβριο δικηγόρο για να υπογράψει συμφωνία για το μοίρασμα της κοινής του περιουσίας, η οποία ανέρχεται σε 205 εκατομμύρια λίρες (320 εκατομμύρια δολάρια), και για την κηδεμονία των παιδιών του.

«Η δημοσίευση αυτών των ψευδών ισχυρισμών αντιμετωπίζεται ως μια σοβαρή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων», αναφέρει η Shillings σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η νομική διαδικασία κινήθηκε την Δευτέρα εξαιτίας της άρνησης της ταμπλόιντ να υπαναχωρήσει στο θέμα.

«Η News of the World δεν ανταποκρίθηκε στα λογικά αιτήματα των πελατών μας να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς και τη σοβαρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων», σημειώνει η δικηγορική εταιρεία.

No comments:

Post a Comment