Tuesday, February 9, 2010

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Μια πολύ δραματική σκηνή έζησαν οι θεατές της παράστασης «Φουρκέτα» που παίζεται στο θέατρο «Εμπορικόν». Αντίκρισαν μπροστά στα μάτια τους τον ηθοποιό Μπάμπη Γιωτόπουλο να λυγίζει και να πέφτει στη σκηνή και τους συνάδελφους του ηθοποιούς Μαρία Καβογιάννη και Κώστα Κόκλα, που βρίσκονταν στη σκηνή, να τρέχουν για να τον βοηθήσουν. Η παράσταση διακόπηκε και επικράτησε πανικός. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μπάμπης Γιωτόπουλος, ένας από τους ηθοποιούς του έργου της Ελένης Γκασούκα «Φουρκέτα» και ο οποίος για πολλά χρόνια ανήκε στο καλλιτεχνικό δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε πολλούς ρόλους και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, το βράδυ της Παρασκευής έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της παράστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας που προέρχονται από ανθρώπους του θεάτρου, «ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο» και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Είναι καλύτερα. Θα πάρει σύντομα εξιτήριο και σε μία εβδομάδα θα επιστρέψει στην παράσταση» είπε η Μαρία Καβογιάννη. Αλλη είναι όμως η γνώμη των ανθρώπων του χώρου που υποστηρίζουν ότι η παραγωγή της παράστασης αναζητεί αντικαταστάτη για το ρόλο αφού δεν είναι βέβαιο ότι ο ηθοποιός θα αναρρώσει τόσο σύντομα και ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά του. Το έργο, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, μεταφέρει την ατμόσφαιρα του καμπαρέ μέσα στην ελληνική οικογένεια, με τη σάτιρα και την αλληγορία να εναλλάσσονται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το ατυχές αυτό περιστατικό είναι το δεύτερο που συμβαίνει τη φετινή σεζόν στο συγκεκριμένο θέατρο. Πριν από τα Χριστούγεννα, η Ελένη Γερασιμίδου αποχώρησε από την παράσταση του έργου των Ρέππα - Παπαθανασίου «Αττική οδός» που παίζεται στο ίδιο θέατρο. Η γνωστή πρωταγωνίστρια υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση και αυτή την περίοδο αναρρώνει μακριά από τη σκηνή. Η «Φουρκέτα» παίζεται εναλλάξ με την «Αττική οδό», σε διαφορετικές ημέρες και ώρες.

«Αυτό που συμβαίνει φέτος στο θέατρο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον σε είκοσι θέατρα αρρώστησαν οι ηθοποιοί ή συνέβησαν ατυχήματα πάνω στη σκηνή που τους έστειλαν στο νοσοκομείο. Τέτοια ατυχία δεν ξανάγινε! Ας ελπίσουμε ότι το κακό θα σταματήσει εδώ» δήλωσαν οι ηθοποιοί που και οι ίδιοι έπεσαν θύματα της κακιάς στιγμής.

No comments:

Post a Comment