Sunday, February 28, 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Ανακαλυψη της Judy Garland ηταν ο Αυστραλος τραγουδιστης,χορευτης,τραγουδοποιος,πιανιστας Peter Allen,που για ενα διαστημα ηταν νυμφευμενος με την κορη της Γκαρλαντ,Liza Minnelli.Αυτος εγραψε την μεγαλη επιτυχια I honestly love you για την Olivia Newton John.
*Στην Αθηνα γεννηθηκε ο συνθετης-στιχουργος George Garvarentz,που νυμφευθηκε την αδελφη του Σαρλ Αζναβουρ,Aida.Απο το 1947 στο Παρισι ηταν από τους βασικους στιχουργους-συνεργατες του Αζναβουρ.
*Ina Souez,υψιφωνος της οπερας που πεθανε 89 χρονων το 1992,ηταν δημοφιλεστατη στην Ευρωπη στα μεσα της δεκαετιας του 30.Το πραγματικο της ονομα ηταν Ina Rains.Aπογονος των Cherokee.
*Περισσοτερα από 100 τραγουδια εγραψε για τον συζυγο της Danny Kaye η Sylvia Fine.Ο Kaye πεθανε το 1987.Αυτη το 1991.
*Charles Aznavour,γεννηθηκε στην Γαλλια το 1924.Συνεθεσε περισσοτερα από 600 τραγουδια.Πριν μερικα χρονια η ΕΜΙ κυκλοφορησε το συνολο της δισκογραφιας του σε 30 CD. Τραγουδησε με Pavarotti,Placido Domingo και μια δικη του δημιουργια με τον βιολοντσελιστα Rostropovich.
*Lale Andersen(1905-72),η αγαπημενη Γερμανιδα τραγουδιστρια του Μανου Χατζηδακι,εγινε γνωστη για την ερμηνεια της στο Lili Marleen,που πρωτη ηχογραφησε το 1939.Εγινε επιτυχια το 1941 όταν το μετεδιδε ο στρατιωτικος σταθμος Βελιγραδιου για τις γερμανικες ενοπλες δυναμεις ,που ακουγοταν σ’ολη την Ευρωπη και την Μεσογειο.Ο Γκαιμπελς ,καποια στιγμη απαγορευσε την μεταδοση του και υποχρεωσε την τραγουδιστρια να το ξαναηχογραφησει με νεους στιχους το 1942.Η Andersen εκανε τεραστια επιτυχια το Ein Schiff wird kommen(1959),που ηταν η γερμανικη εκδοση των «Παιδιων του Πειραια».Το 1961 εκπροσωπησε την Γερμανια στον διαγωνισμο της Γιουροβιζιον.Πεθανε στην Βιεννη.
* Satin doll,ένα κλασικο τραγουδι των Billy Strayhorn,Duke Ellington,Johnny Mercer …
Cigarette holder
Which wigs me,
Over her shoulder
She digs me
Out cuttin’ that satin doll
Baby shall we go
Out skippin’
Careful amigo
You’re flippin’
Speaks latin,that satin doll
She’s nobody’s fool,
So I’m playing it
Cool as can be,
I’ll give it a whirl,
But I ain’t for no girl
Catching me,switch-e rooney
Telephone numbers
Well you know,
Doing my rhumbas
With uno.And that’n’
My satin doll

No comments:

Post a Comment