Sunday, February 14, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Στον 6ο κυκλο της σειρας NCIS,που αρχισε την περασμενη Τεταρτη,ένα από τα τρια νεα στελεχη της ομαδας αποδεικνυεται κατασκοπος,αλλα είναι αυτος;
*Στο τμημα μιουζικαλ της σχολης θεατρου «Ανδρεας Βουτσινας» οι φοιτητες βλεπουν σε κάθε μαθημα και συζητουν μια μουσικοχορευτικη ταινια.Τελευταια ειδαν Cabaret,Sound of music,Carousel,Oklahoma.
*Απιστευτα δελτια Τυπου ερχονται κάθε τοσο στα χερια μας,που είναι γραμμενα από αγραμματους και ανιδεους που προτιμουν την λεξη event αντι για εκδηλωση,project αντι για προγραμμα,σχεδιο,εργο,κλπ,sold out αντι για εξαντληθηκαν τα εισιτηρια,προπωληθηκαν,εγιναν αναρπαστα κλπ,line up αντι για συνθεση η τα μελη του συγκροτηματος,doors open αντι για η αιθουσα ανοιγει η οι πορτες ανοιγουν κλπ.
*Ενας εξαιρετικος δισκος του 1982 An evening with Mel Torme and George Shearing (βραβειο Γκραμμυ για καλυτερη φωνητικη εκτελεση-τζαζ).Τραγουδιστης,ενορχηστρωτης,πιανιστας,ντραμμερ,ηθοποιος ο Mel Torme σε ηλικια 16 χρονων εγραψε το Lament to love που ηχογραφησε η ορχηστρα Harry James.Επαιξε σε ταινιες όπως Higher and higher και Good news.Το 1946 με τον στιχουργο Robert Wells εγραψαν The Christmas Song,που εκανε επιτυχια ο Nat King Cole.Μετα από 1500 εκτελεσεις παραμενει ένα από τα δημοφιλεστερα χριστουγεννιατικα τραγουδια.
*«Εγνατια Οδος» ηταν η πρωτη καθημερινη ζωντανη εκπομπη της ΕΤ3 ,όταν ξεκινησε το καναλι το 1988.
*Δεν ανακαλυψε μονο τους Μπητλς,αλλα συνεθεσε μελωδιες όπως Strangers in the night/African beat/Danke schoen/A swingin’ safari/Spanish eyes.Eιναι ο Γερμανος συνθετης Bert Kaempfert. Το Spanish eyes το εγραψε για τον Γερμανο τραγουδιστη Freddy Quinn αλλα εγινε παγκοσμια επιτυχια από τον Αμερικανο Al Martino.Η συνθεση είναι γνωστη και ως Moon over Naples.Σε έναν δισκο συγκεντρωθηκαν πριν μερικα χρονια 24 διαφορετικες εκτελεσεις της μελωδιας.
*Ποιος είναι και που βρισκεται ο Περικλης Φωτοπουλος που ηχογραφησε στην Γερμανια,στις αρχες της δεκαετιας του 60 το Twist im park ;
*Οι εκπομπες του Κωστα Γεωργουσοπουλου είναι μια οαση πολιτισμου.Θα πρεπει να ενταχθουν και στην εκπαιδευτικη τηλεοραση.
* Σε ένα CD συγκεντρωθηκαν 30 εκτελεσεις του χριστουγεννιατικου Rudolph,the red rosed reindeer,με ερμηνειες των Perry Como/Spike Jones/Dean Martin/Platters/Pat Boone κ.α.
* Η Οπρα εδειξε από την εκπομπη της,που μεταδιδει ο Sky, τι είναι skype κι εκανε ζωντανες συνδεσεις με αεροπλανα,υποβρυχια,Ανταρκτικη,Βορειο Πολο,Λονδινο (μεσα από το πολυκαταστημα Harrod’s) κλπ με εικονα και ηχο.

No comments:

Post a Comment