Sunday, February 21, 2010

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΠΑΙΝ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όταν τον Απρίλιο του 1994 ανακοινώθηκε η αυτοκτονία του Kurt Cobain, ολόκληρη η υφήλιος πάγωσε στο άκουσμα του ηγέτη των Nirvana. Σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα, μια νέα πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική βιογραφία έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σκοτεινά ερωτήματα.


Τα καλά νέα είναι ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Oren Moverman, ο οποίος υπογράφει το δυνατό φετινό δράμα «The Messenger» (έχοντας γράψει και το σενάριο μαζί με τον Alessandro Camon), που απέσπασε τις οσκαρικές υποψηφιότητες για Σενάριο και Β’ Ανδρικό Ρόλο (για τον έξοχο Woody Harrelson). Για την ιστορία, ο Moverman συνυπέγραψε και το σενάριο του εκπληκτικού (και δύσκολου) «I’M Not There» μαζί με τον σκηνοθέτη του, Todd Haynes.


Τα ακόμα καλύτερα είναι ότι ο Moverman συμφώνησε να ξαναδουλέψει ένα σενάριο του David Benioff («Brothers») που είχε η Universal από το 2007 και να αντλήσει πολλά στοιχεία από την – καλύτερη από πολλούς – βιογραφία του Cobain «Heavier Than Heaven: A Biography Of Kurt Cobain», γραμμένη από τον Charles R. Cross το 2001.


Στην παραγωγή θα βρεθεί και η χήρα του διάσημου μουσικού, Courtney Love (καθώς και ο δικηγόρος της Howard Weitzman).


Μένει μόνο να βρεθεί ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον θρύλο της alternative μουσικής.

No comments:

Post a Comment