Friday, February 26, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Μεχρι το τελος της δεκαετιας του 60 η Ελλαδα επινε Ταμ Ταμ,που θυμιζε κοκα κολα.
*Περισσοτερα από 60.000 αντιτυπα πουλησε το 45αρι Jeronimo yanka με τους Forminx.
*Η προξενος της Αυστριας Ελιζαμπετ Καστανακη χορεψε βαλς με μαθητη σχολης χορου στην αφιερωμενη στο βιενεζικο βαλς βραδια του Ομιλου Πολιτιστικης Αναπτυξης Θεσσαλονικης.
*Την Δευτερα 17 Απριλιου 1967 στην Αθηνα εδωσαν συναυλια οι Rolling Stones με 17.000 θεατες.Στο πρωτο μερος εμφανιστηκαν οι MGC/Idols/We Five/Δακης/Τασος Παπασταματης.
*Από τον Απριλιο του 64 εως τον Οκτωβριο του 68 κυκλοφορησε σε 110 τευχη το περιοδικο του Θαναση Τσογκα «Μοντερνοι Ρυθμοι».
*Πιο πριν εβγαινε η 15νθημερη μουσικη εφημεριδα «Δισκοθηκη» του Νικου Μαστορακη.
*Στην δεκαετια του 60 ηταν της μοδας οι επιθετικοι προσδιορισμοι ακλωτσητος και ακτυπητος.
*Πρωτα η Μαριαννα Κουρακου και μετα η Ελενα Ναθαναηλ παρουσιαζαν την εκπομπη «Ένα κοριτσι και 1000 δισκοι».
*Σπουδαιος κιθαριστας ο Τιτος Καλλιρης,πατερας του Θανου,επαιξε για λιγο με τους «Φορμιγξ».
*Η «Λυρα» κυκλοφορησε στην δεκαετια του 60 σε δισκους 45 στροφων τα La malaguena/Cu cu ru cu cu paloma και Estrellita/Corazon de melon με το συγκροτημα Los Indios.
*Από Θεσσαλονικη για Βιεννη,μετ επιστροφης,με την Austrian Airlines ,κοστιζει μονο 129 ευρω.Η πτηση διαρκει μια ωρα.
*Angela,μια Ελληνιδα τραγουδιστρια που εκανε καριερα ματαξυ Βελγιου και Γαλλιας.Στην Ελλαδα κυκλοφορησαν δυο δισκοι της στις 45 στροφες με τα τραγουδια L’amour/L’amour la rose et le rosignol και Demain on verra ca/J ai une maison au bord de la mer.
*Ηταν το 1962 όταν ο Paul Mauriat με τον Raymond Lefevre συνεθεσαν το Chariot για την Petula Clark,που αργοτερα ηχογραφησε η Little Peggy March με τιτλο I will follow him.
*Jorge Ben Jor ,σπουδαιος συνθετης και τραγουδιστης της Βραζιλιας,γεννημενος το 1942,από μητερα που καταγοταν από την Αιθιοπια.Συνεθεσε το 1963 Mas que nada,το 1969 το Pais tropical που εκανε επιτυχια ο Wilson Simonal,το 1972 το Taj Majal ,που αντεγραψε στο Do ya think I’m sexy ο Rod Stewart.Η υποθεση πηγε στα δικαστηρια.
*Οι αγραμματοι των δελτιων τυπου ξανακτυπησαν.1.Δεν προτιμουν την λεξη θαυμαστες αλλα την αγγλικη «φαν» που προερχεται από την ελληνικη φανατικος.2.Ως τωρα εγραφαν fan, αλλα φαινεται δεν τους βολευε και το μετετρεψαν σε fun,δηλαδη διασκεδαση!

No comments:

Post a Comment