Sunday, February 7, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Το 1989 ακουγαμε από την Φωνη της Αμερικης τις εξαιρετικες εκπομπες Music USA (standards),Music USA (jazz) με τον Willis Conover, Now Music USA ( rock and soul ).
*22 ταινιες γυρισε ο Νικος Μαστορακης.
*Με 1500 σελιδες η εγκυκλοπαιδεια της λατινοαμερικανικης της Manela Kuss είναι η καλυτερη του ειδους.Το 1999,όταν κυκλοφορησε,η τιμη της ηταν 728 δολλαρια.
*Στη Νεα Υορκη το 1944 δημιουργηθηκε το συγκροτημα Trio Los Panchos από Μεξικανους και Πορτορικανους.
*Την συνθεση Historia de un amor, που ερμηνευει στην ομωνυμη ταινια του 1956 η Libertad Lamarque ηχογραφησαν στα ελληνικα και ο Σωτος Παναγοπουλος και ο Νασος Πατετσος και η Ζωη Μαγγου.To ελληνικο ραδιοφωνο επαιζε τοτε την εκτελεση των Los Indios.
*Alma Llanera,συνθεση του 1914,θεωρειταο ο δευτερος εθνικος υμνος της Βενεζουελα.
*Vem vem,το τραγουδησαν στην Ελλαδα και το Τριο Μελοντυ και το Τριο Κιταρα.
*Ηταν Siempre en mi corazon,εγινε Always in my heart και όταν εφθασε στην Ελλαδα τραγουδηθηκε με τιτλο «Εισαι παντα στην καρδια μου» από την Μαιρη Λω.
*Από 5 Φεβρουαριου και για δεκα μονο παραστασεις,κάθε Παρασκευη και Σαββατο,η Ελευθερια Αρβανιτακη στο Stage.
*Το 1981 ανοιγουν οι πρωτοι ιδιωτικοι σταθμοι στην Γαλλια.
*Στις 14 Νοεμβριου 1922 το BBC μετεδωσε το πρωτο εθνικο ραδιοφωνικο προγραμμα σε όχι περισσοτερες από 36.000 συσκευες.Απο το Madison House του Λονδινου.
*Οταν ο Ελβις Πρισλευ εγινε γραμματοσημο κρατουσε μικροφωνο Shure Unidyne Series (σημερα είναι το μοντελλο 55 SH Series ii).
*Τα δημοφιλεστερα κοκτειλ στις ΗΠΑ:dry Martini/Tom Collins/Whiskey Sour/Margarita/Stinger/Harvey Wallbanger/Brandy Alexander/Grasshopper/Rob Roy/Frozen Strawberry Daiquiri.

No comments:

Post a Comment