Tuesday, February 2, 2010

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞ ΣΤΟ 'ΟΛΥΜΠΙΟΝ'

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά», που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας...

Το αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει επτά μεγάλου μήκους ταινίες, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας από τις 11 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2010.

Στόχος του αφιερώματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία συχνά αποτελούν ταμπού. Κοινός παρονομαστής όλων των ταινιών που προβάλλονται στο αφιέρωμα είναι η σεξουαλικότητα, θέμα το οποίο ανέκαθεν κατείχε ιδιαίτερη θέση στον κινηματογράφο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αφιερώματος «Sex, προβλήματα και σινεμά» περιλαμβάνει τις ταινίες: ''Προσοχή: πόθος'' του Ανγκ Λι, ''Ιρίνα Παλμ'' του Σαμ Γκαρμπάρσκι, ''Ο Ζακ και η Μίρι γυρίζουν πορνό'' του Κέβιν Σμιθ, ''Δύο έρωτες'' του Τζέιμς Γκρέι, ''Μισώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου'' της Νία Βαρντάλος, ''Το φεγγάρι στον υπόνομο'' του Ζαν Ζακ Μπενιέ και ''Πονηρές ιστορίες του Χάρλεμ'' του Ραλφ Μπάκσι.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 11.30 στο φουαγιέ του Ολύμπιον θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό γκαλά, αφιερωμένο στα παιδιά, σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Θερμαΐδες και θα προβληθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ ''Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος.'' Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ Ο πρίγκιπας βάτραχος, από τους Ρον Κλέμεντς και Τζον Μάσκερ ενώ τη μουσική έχει γράψει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράντι Νιούμαν.

Τα έσοδα από την προβολή και το πάρτι που θα ακολουθήσει, θα διατεθούν στην παιδοκαρδιοχειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

No comments:

Post a Comment