Friday, February 5, 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

50 εκατομμύρια plays στο Myspace! 14 εκατομμύρια views στο Youtube! No.1 στο Billboard Chart!No.1 σε 6 χώρες , Top 5 σε άλλες 7 και Top 10 σε ακόμα 5 στα Air-Play Charts! Ο Adam Young και οι Owl City ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά, αλλά φαίνεται ότι η κορυφή τους πάει πολύ!

Οι Owl City είναι ένα electro-pop project που αποτελείται από τον Adam Young και την μπάντα του. Το single “Fireflies” έγινε το πρώτο electronic alternative τραγούδι στην ιστορία της μουσικής με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Οι Owl City, πριν υπογράψουν με την Universal, είχαν ήδη κυκλοφορήσει δυο αλμπουμ χωρίς όμως να έχουν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Ωστόσο η απίστευτη δημοφιλία τους μέσω του MySpace με εκατομμύρια επισκέψεις καθημερινά κινητοποίησε όλες τις δισκογραφικές εταιρείες οι οποίες τους κυνηγούσαν για μήνες.

Πρόσφατα οι Owl City έπαιξαν στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης σε μία συναυλία που ήταν προπωλημενη από την πρώτη μέρα κιόλας που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια... Ανάμεσα σε κορίτσια που ούρλιαζαν, σε κόσμο που παραληρούσε, ξεχώριζε η σεμνή φιγούρα του τραγουδιστή των Owl City που βρισκόταν επι σκηνής.

Πως ξεκίνησαν όλα...

Στη πολιτεία Minnesota υπάρχει μία μικρή πόλη με το όνομα Owatonna.Με το ζόρι οι κάτοικοι ξεπερνούν τους 20,000. Εκεί μεγάλωσε και ζει ο Adam Young τραγουδιστής και συνθέτης των Owl City. Όπως λέει και ο ίδιος η πόλη του έχει πολύ καλούς ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Δεν ανήκει στην κατηγορία των μουσικών που οι γονείς του γνώριζαν τα μουσικά δρώμενα ή έπαιζαν κάποιο μουσικό όργανο.

Ο Adam ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική επειδή δεν υπήρχε τίποτα άλλο δημιουργικό να κάνει. Ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα και πιάνο ενώ όρισε ως δικό του studio και χώρο εξάσκησης το υπόγειο του σπιτιού του από το οποίο δεν διαπερνούσε ούτε το φως. Σε αυτή τη “σπηλιά” όπως ο ίδιος αποκαλεί άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια με έμφαση στη γλυκιά μελωδία ενώ οι στίχοι του χαρακτηρίζονταν από αμεσότητα και απλότητα. Οι μοναδικοί που τον είχαν ακούσει μέχρι τότε ήταν οι γονείς του και αυτοί όμως όχι από κοντά. Απλά άκουγαν την φασαρία από το υπόγειο του σπιτιού τους...

Λίγο πριν τα 20 του χρόνια πιάνει δουλεία σε μία αποθήκη πασίγνωστης μάρκας αναψυκτικού. Μετέφερε κιβώτια αναψυκτικών και οι συνεργάτες του περιγράφουν τον Adam Young ως το πιο σεμνό παιδί που είχαν γνωρίσει. Φυσικά δεν είχαν ιδέα για το μουσικό του ταλέντο αφού δεν το είχε αναφέρει ούτε σε κοντινούς του φίλους. Ένα σαββατοκύριακο οι γονείς του θα φύγουν και ο Adam θα δυναμώσει την φωνή σε ενισχυτές και θα πραγματοποιήσει την πρώτη ηχογράφηση.

Ανεβάζει το τραγούδι αμέσως στο MySpace και εκεί αρχίζουν όλα. Σε συνέντευξη του έχει αναφέρει ότι διάλεξε το όνομα Owl City πολύ απλά γιατί ντρεπόταν να βάλει το δικό του. Το τραγούδι γίνεται επιτυχία μέσα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το profile των Owl City μπλοκάρει από την επισκεψιμότητα. Ο Adam Young γίνεται φαινόμενο αφού δέχεται πάνω από 7,000,000 Profile views και πάνω από 40,000,000 Plays γεγονός που δεν περνάει πια απαρατήρητο στη μουσική σκηνή. Τον προσεγγίζουν σχεδόν όλες οι δισκογραφικές απλά αυτός αργεί να απαντήσει. Ο λόγος;

Δεν είχε ούτε δικηγόρο, ούτε manager, ενώ δεν είχε ξαναβρεθεί στη Νέα Υόρκη! Τελικά υπέγραψε με την Universal Republic και κυκλοφόρησε το album με τίτλο ''Ocean Eyes''.

Είναι σχεδόν σε όλες τις λίστες γνωστών περιοδικών για το 2010 στα πρόσωπα που πρόκειται να μας απασχολήσουν...

No comments:

Post a Comment