Με beach service και facilities που συναντά κανείς µόνο στα πιο κοσµοπολίτικα µέρη του κόσµου, η γαλάζια… ριβιέρα της Μυκόνου µε τις δαντελωτές της παραλίες και τα εξαιρετικά της beach bar restos µονοπωλεί το ενδιαφέρον µας από το πρωί µέχρι τη δύση του ήλιου!

Paradise
H πρώτη παραλία του νησιού που όρισε τι σηµαίνει το beach party εξακολουθεί να είναι από τις πιο δηµοφιλείς για τους απανταχού clubbers. Σταθερή αξία και για τους γυµνιστές, που, παρά την πολυκοσµία, έχουν το δικό τους spot!
FACILITIES: Από τα beach bars Paradise (T. 22890 26990), Guapaloca (M. 6936 561170) και Tropicana (T. 22890 23582). Οµπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, self service εστιατόρια, mini markets, ATM, Wi-Fi µε χρέωση, κάµπιγκ, internet, safe boxes µε χρέωση, Τhai massage και σχολή καταδύσεων (Τ. 22890 24808).
ΠΩΣ: Με τακτικά δροµολόγια ΚΤΕΛ & ταξί (15΄, €8) και καραβάκι. Άπλετος χώρος πάρκιγκ.
ΤΙΜΗ: €12/σετ.
Πλιντρί Plidri (Super Paradise)
_DSC2774Η διάσηµη παραλία (απέχει 6 χλµ. από τη Χώρα) οφείλει τη φήµη της στο Super Paradise (T. 22890 23023), που εγκαινίασε από το 1971 την έννοια του beach party, φιλοξενώντας ορισµένα από τα µεγαλύτερα ονόµατα της ηλεκτρονικής µουσικής, και… κατάφερε να ταρακουνήσει το νησί µε τα δυνατά του πάρτι δίπλα στη θάλασσα!
FACILITIES: Beach services από το διάσηµο Super Paradise, το γειτονικό του beach bar restaurant Pinky Beach (T. 22890 26459), µε πιο VIP υπηρεσίες και ένα µενού µεσογειακής κουζίνας µε έµφαση στο φρέσκο ψάρι, και τέλος από το gay oriented, θρυλικό Jackie O’, σε προνοµιακό σηµείο πάνω στο λόφο! Ξαπλώστρες, οµπρέλες, ντουζιέρες, boutique µε beachwear, ΑΤΜ, internet café, spa therapy και σπορ.
ΠΩΣ: Με Ι.Χ., KΤΕΛ & ταξί (25΄, €15) αλλά και καραβάκι από Πλατύ Γιαλό. Δωρεάν πάρκιγκ από τα beach bars. Υπάρχει και λεωφορείο µε €5 κατευθείαν για Super Paradise.
ΤΙΜΗ: Από €12 µέχρι €20 µε πετσέτα και νερό (Pinky Beach).
Jackie O’,Super Paradise
Πλιντρί (παραλία Super Paradise), T. 22890 77298/ Plintri (Super Paradise Βeach)
2518__DSC2898
2518__DSC2827
Χτισµένο σε προνοµιακό σηµείο, πάνω στο λόφο, αυτό το εξαιρετικά σχεδιασµένο beach bar µας καλεί από το πρωί για βουτιές στην πισίνα και τα καταγάλανα νερά της παραλίας, cocktails και πάρτι ατµόσφαιρα. Με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια από πέρσι το τιµόνι της κουζίνας, το σίγουρο είναι ότι οι γευστικές του προτάσεις ξεφεύγουν από τα συνηθισµένα! Αναβαθµισµένο φέτος το µενού του, µε fusion επιρροές αλλά και µυκονιάτικα στοιχεία, προτείνει από περουβιανή πατατοσαλάτα και ceviche µε κυδώνια µέχρι σολοµό µε σάλτσα σόγιας και καβουροσαλάτα. Στα συν το oyster bar αλλά και το pool µενού µε street finger food χαρακτήρα! Μust τα απογευµατινά πάρτι και τα drag shows (απολαύστε την Priscilla), αλλά και το ροµαντικό setting το βράδυ, που δίνει στο χώρο έναν «απόκοσµο» χαρακτήρα! Τip: Μη χάσετε τον Αύγουστο τα µαθήµατα µαγειρικής από τον διάσηµο chef! Kαλό είναι να κάνετε κράτηση.
Από €30.
Καθηµερινά από τις 10:00 (12:00-01:00 η κουζίνα).
Πλατύς Γιαλός
_DSC6880
Η πρώτη πλήρως οργανωµένη παραλία (διαθέτει Γαλάζια Σηµαία) εντοπίζεται στο νότιο τµήµα του νησιού, 5 χλµ. από τη Χώρα, και βρίθει από εµπορικά καταστήµατα, mini markets και πολλά ξενοδοχεία. Μάλιστα, από εδώ ξεκινούν τα καραβάκια που οδηγούν στις νότιες παραλίες Paradise, Eλιά και Αγράρι.
FACILITIES: Ξαπλώστρες, οµπρέλες σε όλο το µήκος της παραλίας, ταβερνάκια που προσφέρουν και τις υπηρεσίες και τα µενού τους στην παραλία, σπορ.
ΠΩΣ: Πολύ εύκολη πρόσβαση. Με συχνά δροµολόγια KΤΕΛ & ταξί (12΄, €6). Δυσκολία στο parking, µιας και µαζεύει πολύ κόσµο.
ΤΙΜΗ: Οι τιµές κυµαίνονται από €8-€12/σετ.

Άγιος Ιωάννης
_DSC3441
Από τους πιο κοντινούς κολπίσκους, ΝΔ της Χώρας, µε ρηχά νερά και µοναδική θέα στο νησί της Δήλου, γνωστός από το ξακουστό Sunset και τα γυρίσµατα της ταινίας «Sirley Valentine» το 1975, που στιγµάτισε τη Μύκονο!
FACILITIES: Τo beach bar Ηippie Fish (Τ. 22890 23547) µε το ολοκαίνουριο εστιατόριό του (µε chef τον Δηµήτρη Κατριβέση) και το εστιατόριο  Πύλη. Οµπρέλες, άνετες ξαπλώστρες, bay beds, ντους, αποδυτήρια, Wi-Fi, boutique µε beachwear, οργανωµένη σκηνή για µασάζ, πισίνα και yacht service. Στα συν τα απογευµατινά events.
ΠΩΣ: Με Ι.Χ., ΚΤΕΛ & ταξί (10΄, €5-€6). Valet πάρκιγκ δωρεάν από το εστιατόριο, αλλιώς οι θέσεις είναι ελάχιστες. Πρόσβαση για ΑµεΑ.
ΤΙΜΗ: Από €12.
Ορνός


_DSC7427
Aπάνεµο λιµανάκι, 4 χλµ. από τη Χώρα, που αρχίζει να ανεβαίνει ξανά δυναµικά στις προτιµήσεις, µε µεγάλες επενδύσεις σηµαντικών επιχειρηµατιών!
FACILITIES: Στα beach bars και τα εστιατόρια που λειτουργούν θα βρεις τα πάντα (ξαπλώστρες, οµπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, beach boutiques και δωρεάν Wi-Fi). Ξεχωρίσαµε το Kuzina, το µόλις ενός έτους Pasaji, το Farina και το all time classic Aperanto Galazio.
ΠΩΣ: Με ΚΤΕΛ και ταξί (10΄, €5). Δυσκολία στη στάθµευση, γι’ αυτό προτιµήστε τα ιδιωτικά πάρκιγκ των εστιατορίων, χωρίς χρέωση.
ΤΙΜΗ: Aπό €12/σετ.
Αγράρι
_DSC9658
Ήσυχη, σχετικά αποµονωµένη παραλία, 7 χλµ. ΝΔ της Χώρας, µε ήρεµα νερά που ξεχωρίζει, εκτός των άλλων, για τον οικογενειακό της χαρακτήρα!
FACILITIES: Το Agrari Bar (Τ. 22890 71295), µια οικογενειακή επιχείρηση που µονοπωλεί την παραλία από το 1989 µε το οµώνυµο ταβερνάκι της, καθώς και το µόλις ενός έτους εστιατόριο Fishalida (του ξενοδοχείου Sunrise). Ξαπλώστρες, οµπρέλες, ντους, αποδυτήρια, δωρεάν Wi-Fi, σπορ.
ΠΩΣ: Οδικώς ή µε καϊκάκι από Πλατύ Γιαλό και Ορνό, µε KTΕΛ και ταξί (20΄, €12). Άνετο πάρκιγκ.
ΤΙΜΗ: Aπό €10/σετ.
Άγιος Στέφανος
IMG_2410
Aπό τους πιο κοντινούς κολπίσκους στη Χώρα (απέχει µόλις 2 χλµ.), µε οικογενειακό κυρίως χαρακτήρα και πιο προσιτές τιµές!
FACILITIES: Το all day beach bar Saint Stefanos (Τ. 22890 78961), για ελαφριά κουζίνα, χυµούς και λαχταριστές φρουτοσαλάτες (10:00-21:30), προσφέρει άνετες ξαπλώστρες µε µαξιλάρες, ψάθινες οµπρέλες, ντους και αποδυτήρια.
ΠΩΣ: Με ΙΧ, ταξί. Άνετο δωρεάν πάρκιγκ.
ΤΙΜΗ: €12/σετ, ενώ οι ξαπλώστρες του beach bar διατίθενται δωρεάν.
Ελιά
_MG_5856
Ιδανική τις µέρες που φυσάει βοριάς, πρόκειται για µια από τις µεγαλύτερες ακρογιαλιές (14 χλµ. νότια της Χώρας), µε ρηχά νερά, σιµιγδαλένια άµµο και θέα στη Νάξο!
FACILITIES: Beach service από το πλήρως ανακαινισµένο εστιατόριο Ελιά (T. 22890 71204), που κατέχει το µεγαλύτερο κοµµάτι της παραλίας, και από το χαρούµενο Capelayo Restaurant Beach Bar (Τ. 22890 72002). Ξαπλώστρες, οµπρέλες, beach boutique, υπαίθριες ντουζιέρες, WC για ΑµεΑ, και sports από το Elia Water Ski School.
ΠΩΣ: Με ΚΤΕΛ & ταξί (30΄, €20-25), Άνετο πάρκιγκ.
ΤΙΜΗ: Από €12/σετ.
Λιά
_MG_9986
Η πιο αποµακρυσµένη οργανωµένη παραλία, 14 χλµ. νότια της Χώρας, και ορκισµένη gay friendly, κινείται σε σαφώς πιο χαλαρούς ρυθµούς! Για ακόµα περισσότερη αποµόνωση, δίπλα ακριβώς σας περιµένει η έρηµη παραλία Τηγάνι, στην οποία µπορείτε να φτάσετε µε τα πόδια από τα βραχάκια!
FACILITIES: Beach service από το beach resto Liasti, το µικρό µενού του οποίου υπογράφει ο Γιώργος Βενιέρης. Από €20. Καθηµερινά 12:00-20:00 (Τ. 22890 72150). Oµπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και σχολή κατάδυσης και snorkeling Godive (Μ. 6946 957732, www.godivemykonos.com).
ΠΩΣ: Σχετικά εύκολα µε ΙΧ και µε ταξί (25΄-30΄, €15). Άνετο πάρκιγκ, χωρίς χρέωση.
Αγία Άννα
Prive… οµορφιά!
Δίπλα στον Καλαφάτη, ο ήσυχος κολπίσκος της Αγίας Άννας µε άµµο και χαλικάκι έχει αρχίσει να αποκτά πολλούς θαυµαστές. Φέτος µας περιµένει ανανεωµένη και µε ακόµα περισσότερες εκπλήξεις.
FACILITIES: Ξαπλώστρες και οµπρέλες από το Ηοtel Αnastasia Village, service και φαγητό από το ολοκαίνουριο beach bar & restaurant Saint Anna, µε προτάσεις της µεσογειακής κουζίνας αλλά και χορταστικά πρωινά (ανοιχτό 10:00-01:00). ΠΩΣ: Με το ΚΤΕΛ για Καλαφάτη και µε ταξί (25΄, €15). Υπάρχει χώρος πάρκιγκ.
ΤΙΜΗ: €12/σετ. ΕΧΤRΑS: Αν είστε fan των θαλασσινών, προτιµήστε το κρυµµένο µέσα στα βράχια ταβερνάκι Spilia (ανοιχτό µετά τις 14:00), ακολουθώντας το µονοπάτι από την παραλία.
Αγία Άννα Παράγκας
IMG_4797
Με vintage chic στυλ, και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέµατα, δείχνει από πέρσι να µπαίνει δυναµικά στην agenda µας!
FACILITIΕS: Εξαιρετικό beach service από το La Med. Ξαπλώστρες, οµπρέλες, πουφ, δωρεάν Wi-Fi και η ολοκαίνουρια boutique µε beachwear The Jars of Brands. Εκεί συναντάµε και την οικογενειακή ταβέρνα Nikolas µε φρέσκα ψάρια από τα δίχτυα τους, λαχανικά και ζαρζαβατικά από δικό τους µποστάνι, µαγειρευτά και ντόπιο κρέας!
Από €15.
Καθηµερινά από τις 09:00 (για φρέσκο πρωινό)-23:00. (Τ. 22890 25264) ΠΩΣ: Mε Ι.Χ. & ταξί (15′, €8). Υπάρχει χώρος στάθµευσης, αλλά όχι για πολλά αυτοκίνητα.
ΤΙΜΗ: €20 µε νερό και πετσέτα.
Παράγκα
Έχει το κοινό της!
_DSC2556Αγαπηµένος κολπίσκος µε λευκή άµµο και ψιλό χαλικάκι.
FACILITIES: WC, towel service, πρόσβαση σε ΑµεΑ, δωρεάν Wi-Fi, θαλάσσια σπορ, άνετο parking, ναυαγοσώστης, mini market και αυτοσχέδιος πάγκος µε χειροποίητα κοσµήµατα! Beach service πό την Paraga και το pool bar Sueno. Στα συν η παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα Τάσος.
ΠΩΣ: Με καραβάκι από τον Πλατύ Γιαλό, µε Ι.Χ., ΚΤΕΛ & ταξί (15΄, €8). SECRET: Είναι η παραλία µε τη µεγαλύτερη σεζόν!
Καλό Λιβάδι
_DSC4541
Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, στο ΝΑ τµήµα του νησιού (απέχει µόλις 9 χλµ. από τη Χώρα), έχει καθιερωθεί ως νέο hot spot των κοσµικών. Δίπλα στο all time classic Solymar φέτος ήρθαν να προστεθούν η trattoria Altro και το εντυπωσιακό Monarch.
FACILITIES: Ηigh end beach service, live events, ντους, αποδυτήρια, άνετες ξαπλώστρες, ψάθινες οµπρέλες, beauty salon (Monarch), beach boutiques.
ΠΩΣ: Εύκολη πρόσβαση από Άνω Μερά µε Ι.Χ. Επίσης, µε λεωφορεία και ταξί (20΄, €12). Άνετο πάρκιγκ σε όλα τα µαγαζιά και πρόσβαση σε ΑµεΑ.
ΤΙΜΗ: Από €12/σετ µέχρι €30/σετ.
Monarch
Καλό Λιβάδι, M. 6973 010387,www.monarch.gr
3926__DSC4160Πολυσυζητηµένη άφιξη, µας κέρδισε για το εξαιρετικό service του, ενώ έχει καταφέρει ήδη να γίνει talk of the town για τα «ζωηρά» events και τα lives που διοργανώνει µε τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες. Relaxed ατµόσφαιρα στην παραλία σε άνετα sun beds και cabanas, βουτιές σε καταγάλανα νερά, upscale γαστρονοµικές εµπειρίες της µεσογειακής κουζίνας από τον βραβευµένο µε αστέρια Michelin chef Alain Parodi, µια ιδιαίτερη boutique µε εγχώρια και international brands, και ένα εξειδικευµένο wellness corner το έχουν αναδείξει ήδη σε hot spot για το φετινό καλοκαίρι.
Από €50. Καθηµερινά 10:00-00:00.
Kαλαφάτης
_DSC9310
Από τους µεγαλύτερους κόλπους της Μυκόνου (14 χλµ. ΝΑ της Χώρας), υπερηφανεύεται για τη Γαλάζια Σηµαία του! Δεν µαζεύει πολύ κόσµο, όµως οι σέρφερ τον λατρεύουν!
FACILITIES: Ξαπλώστρες και οµπρέλες από το ξενοδοχείο Aφrodite, αποδυτήρια και ντουζιέρες (στο pool bar του ξενοδοχείου), beach bar-restaurant Τhalassa (Τ. 22890 72081), beach volley, σχολή surf του Pezi (T. 22890 72345), καταδύσεις (Κalafati Dive Center, Τ. 22890 71677) και θαλάσσια σπορ (Μ. 6945 261242, www.mykonoswatersports.com).
ΠΩΣ: KTEΛ & ταξί (25΄, €15). Υπάρχει άνετος χώρος στάθµευσης. Φιλική στα ΑµεΑ.
ΤΙΜΗ: Από €12/σετ.
_DSC7207
Μπορεί από ψηλά να µη γεµίζει το µάτι, ωστόσο αυτή η παρθένα bohemian παραλία, στο βόρειο τµήµα του νησιού (9 χλµ. από τη Χώρα), µαζεύει ψαγµένο, cool κόσµο, αλλά και λάτρεις του windsurfing.
FACILITIES: Beach service από το Φτελιά και από το Αlemagou! Πουφ, sun tends για σκιά, δωρεάν Wi-Fi, WC (και για ΑµεΑ), ντουs, massage, beach boutique White (Ftelia).
ΠΩΣ: Εύκολη πρόσβαση, µε µικρό τµήµα της διαδροµής σε χωµατόδροµο. Με Ι.Χ. και ταξί (20΄, €10). Άνετο πάρκιγκ.
Πάνορµος
_MG_4232
Σε έναν από τους πιο αγαπηµένους κολπίσκους, µόλις 5 χλµ. βόρεια της Χώρας, µε χρυσή ψιλή άµµο, φέτος το ενδιαφέρον µονοπωλεί το ανανεωµένο beach restaurant Panormos!
FACILITIES: Eκτός από καφέ, χυµούς και cocktails, παρέχει υψηλού επιπέδου κουζίνα µε νέες συνταγές στον ξυλόφουρνο, πουφ, οµπρέλες, αποδυτήρια, ντους, Wi-Fi δωρεάν, yacht service, και µια ολοκαίνουρια chic beach boutique!
ΠΩΣ: Mε ταξί (20΄, €10). Άνετο δωρεάν parking.
Ψαρού
_DSC2318
Η απάνεµη παραλία της, 4 χλµ. από τη Χώρα, είναι από το 2003 το απόλυτο place to see and to be seen µε το φηµισµένο beach bar Nammos να µονοπωλεί το ενδιαφέρον των απανταχού bon viveurs!
FACILITIES: Upscale beach service από το beach bar Νammos και το ολοκαίνουριο Beefbar. Από αυτή την παραλία δεν λείπει τίποτα: άνετες ξαπλώστρες µε πετσέτα, οµπρέλες, δωρεάν Wi-Fi, µασάζ, κοµµωτήριο (Ζάρµπαλη), το beach concept store Luisa, η αντρική Vilebrequin Boutique. Προσφέρονται και µαθήµατα hot yoga, ενώ υπάρχει δυνατότητα για βόλτες µε το σκάφος Riva (on request). Στα highlights, το massage on board.
ΠΩΣ: Εύκολη πρόσβαση µε ΚΤΕΛ & ταξί (10΄, €6-€8). Το Nammos διαθέτει δικά του parking, αλλιώς µπορείτε να αφήστε το όχηµά σας πιο πάνω και να φτάσετε στην παραλία µε τα πόδια.
ΤΙΜΗ: Από €30.
ΠΑΝΟΡΜΟΣ
Πάνορµος
Παραλία Πάνορµου, Τ. 22890 77184
_MG_4177555
Από τις αγαπηµένες επιλογές εδώ και χρόνια, ο Πάνορµος περνάει σε new age εποχή, µε καινούρια πλέον ιδιοκτησία αλλά πάντα µε την καθοδήγηση του Γιώργου Σακλάρα, διατηρώντας τη vintage και cool ατµόσφαιρά του µε ένα cosmopolitan touch… O χώρος, σε total white, µας περίµενε άκρως ανακαινισµένος, εµφανώς µεγαλύτερος, µε γωνιές που παραπέµπουν σε υπαίθριο σαλόνι σπιτιού.
Highlight: Τα full moon parties που συνεχίζονται µε αµείωτη διάθεση αλλά και η ολοκαίνουρια beachwear boutique του style blogger Χάρη Ντάβλα!
Από €23. Καθηµερινά 10:00-22:00.