RESTAURANT100.GR
Το Matsuhisa, το Island και τα «10 καλύτερα Summer Restaurants»
Από τη Μύκονο ως την Τήνο και από την Βουλιαγμένη
έως τους κήπους του Μεγάρου...
Λίστες, βραβεία, charts, «οι δέκα καλύτεροι», «τα πιο hot…», οι κατάλογοι αξιολόγησης ανθρώπων και προϊόντων ήταν και -παραμένουν- να είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα του παγκόσμιου Τύπου, με εκείνους που περιλαμβάνονται σε αυτούς να πανηγυρίζουν και τους «απ’ έξω» να τους κατακρίνουν.
Η αλήθεια είναι πως οι λίστες, είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για τραγούδια, είτε για βιβλία, πάντα δείχνουν την τάση της αγοράς και η αξιοπιστία τους κρίνεται στο πέρασμα του χρόνου.
Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης restaurant100.gr, για την ανάδειξη των κορυφαίων υπήρξε μια κριτική επιτροπή 100+ διακεκριμένων στελεχών του χώρου οι οποίοι σε διάστημα περίπου ενός μήνα «διαμόρφωσαν την power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, “κρυφά διαμάντια” αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια».
Μία από τις υποκατηγορίες των «κορυφαίων για το 2017», είναι η «Top 10 Summer Restaurants» λίστα, η οποία και λόγω εποχής έχει τρομερό ενδιαφέρον αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα, γιατί σε αυτήν συγκαταλέγονται -εξαιρετικά πράγματι- εστιατόρια από τα οποία όμως μόλις τα δύο είναι εκτός Αττικής. Δυστυχώς, πολλά ακόμα ελληνικά Restaurants δεν διαθέτουν ηλεκτρονικές σελίδες και κάποια καθόλου ενημερωμένες.
Top 10 Summer Restaurants
1. MATSUHISA MYKONOS
Το αγαπημένο Belvedere Restaurant και το κοσμοπολίτικο Matsuhisa Mykonos που βρίσκονται στο εμβληματικό ξενοδοχείο Belvedere στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, λειτουργούν και φέτος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προσφέροντας μοναδικές γευστικές απολαύσεις σε όσους έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εντυπωσιακά menu των δύο εστιατορίων.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Νίκος Ζερβός θα βρίσκεται στο Belvedere Restaurant μέχρι και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, υπογράφοντας το all day menu που φέτος το καλοκαίρι κέρδισε το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις όλων όσων το δοκίμασαν. Με έμπνευση από την τοπική παράδοση, ο Νίκος Ζερβός συνδυάζει την αυθεντική γεύση με τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, επιλέγει τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες και δίνει έμφαση στο γευστικό αποτέλεσμα, όπου τα συστατικά ισορροπούν και η φαντασία κυριαρχεί.
Τα new style πιάτα του φημισμένου chef Nobu Matsuhisa καταφέρνουν με μοναδικό τρόπο να συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το φημισμένο special Omakase menu που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Nobu Matsuhisa, αποκλειστικά για το Matsuhisa Mykonos!
Το αγαπημένο Belvedere Restaurant και το κοσμοπολίτικο Matsuhisa Mykonos που βρίσκονται στο εμβληματικό ξενοδοχείο Belvedere στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, λειτουργούν και φέτος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προσφέροντας μοναδικές γευστικές απολαύσεις σε όσους έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εντυπωσιακά menu των δύο εστιατορίων.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Νίκος Ζερβός θα βρίσκεται στο Belvedere Restaurant μέχρι και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, υπογράφοντας το all day menu που φέτος το καλοκαίρι κέρδισε το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις όλων όσων το δοκίμασαν. Με έμπνευση από την τοπική παράδοση, ο Νίκος Ζερβός συνδυάζει την αυθεντική γεύση με τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, επιλέγει τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες και δίνει έμφαση στο γευστικό αποτέλεσμα, όπου τα συστατικά ισορροπούν και η φαντασία κυριαρχεί.
Τα new style πιάτα του φημισμένου chef Nobu Matsuhisa καταφέρνουν με μοναδικό τρόπο να συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το φημισμένο special Omakase menu που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Nobu Matsuhisa, αποκλειστικά για το Matsuhisa Mykonos!
2. GRANDE BRETAGNE ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ
Με μαγευτική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την αρχοντική και πολύπαθη Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η πολυβραβευμένη «Μεγάλη Βρεταννία» είναι το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματά του ξενοδοχείου είναι το επί τρεις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator GB Roof Garden Restaurant. Από τον έβδομο όροφο η βραδινή θέα της Αθήνας, όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης, σου κόβει την ανάσα.
Executive Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου και Chef de Cuisine του GB Roof Garden Restaurant είναι ο Αστέριος Κουστούδης. O Αστέριος Κουστούδης ένας νέος σεφ, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ως μαθητής του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Μακεδονία Παλλάς και κατόπιν στο ξενοδοχείο Vardis κέρδισε αστέρι Michelin. Στο GB Roof Garden Restaurant εδώ και 4,5 χρόνια παρουσιάζει ένα μενού που υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα. [greekgastronomyguide.gr]
Με μαγευτική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την αρχοντική και πολύπαθη Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η πολυβραβευμένη «Μεγάλη Βρεταννία» είναι το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματά του ξενοδοχείου είναι το επί τρεις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator GB Roof Garden Restaurant. Από τον έβδομο όροφο η βραδινή θέα της Αθήνας, όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης, σου κόβει την ανάσα.
Executive Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου και Chef de Cuisine του GB Roof Garden Restaurant είναι ο Αστέριος Κουστούδης. O Αστέριος Κουστούδης ένας νέος σεφ, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ως μαθητής του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Μακεδονία Παλλάς και κατόπιν στο ξενοδοχείο Vardis κέρδισε αστέρι Michelin. Στο GB Roof Garden Restaurant εδώ και 4,5 χρόνια παρουσιάζει ένα μενού που υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα. [greekgastronomyguide.gr]
3. VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου, μια μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε μενού γαστρονομικού εστιατορίου στην Ελλάδα. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Το Βαρούλκο έκτοτε μετακόμισε τρεις φορές. Την πρώτη στην οδό Δεληγιώργη, τη δεύτερη, πριν δέκα χρόνια, στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το ανανεωμένο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.
Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου, μια μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε μενού γαστρονομικού εστιατορίου στην Ελλάδα. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Το Βαρούλκο έκτοτε μετακόμισε τρεις φορές. Την πρώτη στην οδό Δεληγιώργη, τη δεύτερη, πριν δέκα χρόνια, στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το ανανεωμένο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.
4. ISLAND ΒΑΡΚΙΖΑ
Πάνω στο βράχο, σε συνέχεια του club και με θέα τη θάλασσα, απλώνεται δυναμικά το εστιατόριο του Island. Ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια με μεσογειακή κουζίνα, σήμερα το εστιατόριο φιλοξενεί ελληνικές γεύσεις σε δημιουργικά πιάτα με την υπογραφή του βραβευμένου chef, Νίκου Σκληρά. Συνταγές που περιλαμβάνουν ψάρι, κρέας και χειροποίητα ζυμαρικά, φέρουν όλες τις Μεσογειακές αναμνήσεις που ζητάει κανείς για ένα απολαυστικό γεύμα υπό τους ήχους θάλασσας και της Lounge μουσικής. Επιπλέον, στο menu υπάρχει και το φημισμένο sushi section, με υπέροχες επιλογές για τους λάτρεις του είδους.
Το Island είναι τo πρώτο club που δημιούργησε κελάρι στην Ελλάδα και έδωσε έμφαση στη συλλογή και σωστή διατήρηση των κρασιών αλλά και των πούρων. Το κελάρι επιμελείται ο ειδικός sommelier και έχει να προτείνει πάνω από 150 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες χρονολογιών και αποστάγματα, ενώ υπάρχουν κρασιά που η παλαίωσή τους γίνεται στο Island.
Πάνω στο βράχο, σε συνέχεια του club και με θέα τη θάλασσα, απλώνεται δυναμικά το εστιατόριο του Island. Ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια με μεσογειακή κουζίνα, σήμερα το εστιατόριο φιλοξενεί ελληνικές γεύσεις σε δημιουργικά πιάτα με την υπογραφή του βραβευμένου chef, Νίκου Σκληρά. Συνταγές που περιλαμβάνουν ψάρι, κρέας και χειροποίητα ζυμαρικά, φέρουν όλες τις Μεσογειακές αναμνήσεις που ζητάει κανείς για ένα απολαυστικό γεύμα υπό τους ήχους θάλασσας και της Lounge μουσικής. Επιπλέον, στο menu υπάρχει και το φημισμένο sushi section, με υπέροχες επιλογές για τους λάτρεις του είδους.
Το Island είναι τo πρώτο club που δημιούργησε κελάρι στην Ελλάδα και έδωσε έμφαση στη συλλογή και σωστή διατήρηση των κρασιών αλλά και των πούρων. Το κελάρι επιμελείται ο ειδικός sommelier και έχει να προτείνει πάνω από 150 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες χρονολογιών και αποστάγματα, ενώ υπάρχουν κρασιά που η παλαίωσή τους γίνεται στο Island.
5. ΙΘΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Στρίβοντας προς το Astir Palace Resort, το εστιατόριο Ιθάκη είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα πάνω στον κόλπο της Βουλιαγμένης, σαν καλά κρυμμένο μυστικό για όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα από τα τέσσερα-πέντε εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας σε ό,τι αφορά τη θέση, τη θέα και το περιβάλλον. Η ατμόσφαιρα, διπλωμάτες, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι, πολιτικοί, ακόμη και αρχηγοί κρατών θα τρώνε μάλλον στα διπλανά τραπέζια.
Το φαγητό του νόστιμη θαλασσινή κουζίνα με θέα αστέρων. Ξεκινώντας με μαριναρισμένο γαύρο και γεμιστά καλαμάρια και συνεχίζοντας την ψαροφαγία με σφυρίδα ή μπαρμπούνια στη σχάρα, μακαρίζεις την πλούσια ελληνική μαγειρική παράδοση αλλά και τη δεξιοτεχνία του σεφ Γιάννη Τζελέπη, που έχει βάλει τις πινελιές του στις γαρίδες προβενσάλ και μία σειρά άλλων πιάτων που γεννήθηκαν από δύο κουζίνες της ίδιας θάλασσας. Ακόμη, το τραπέζι σας θα στολίσουν ψάρια που πιάστηκαν στα πρωινά δίχτυα και φυλακίστηκαν σε κρούστα αλατιού για να κρατήσουν όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
Στρίβοντας προς το Astir Palace Resort, το εστιατόριο Ιθάκη είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα πάνω στον κόλπο της Βουλιαγμένης, σαν καλά κρυμμένο μυστικό για όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα από τα τέσσερα-πέντε εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας σε ό,τι αφορά τη θέση, τη θέα και το περιβάλλον. Η ατμόσφαιρα, διπλωμάτες, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι, πολιτικοί, ακόμη και αρχηγοί κρατών θα τρώνε μάλλον στα διπλανά τραπέζια.
Το φαγητό του νόστιμη θαλασσινή κουζίνα με θέα αστέρων. Ξεκινώντας με μαριναρισμένο γαύρο και γεμιστά καλαμάρια και συνεχίζοντας την ψαροφαγία με σφυρίδα ή μπαρμπούνια στη σχάρα, μακαρίζεις την πλούσια ελληνική μαγειρική παράδοση αλλά και τη δεξιοτεχνία του σεφ Γιάννη Τζελέπη, που έχει βάλει τις πινελιές του στις γαρίδες προβενσάλ και μία σειρά άλλων πιάτων που γεννήθηκαν από δύο κουζίνες της ίδιας θάλασσας. Ακόμη, το τραπέζι σας θα στολίσουν ψάρια που πιάστηκαν στα πρωινά δίχτυα και φυλακίστηκαν σε κρούστα αλατιού για να κρατήσουν όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
6. ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΤΗΝΟΣ
Στα Λιναριά της Σκύρου βάλε σημάδι τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βιτρίνα που καθημερινά ανανεώνεται με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια της Σκύρου. Εκεί βρίσκεται το Θαλασσάκι όπου θα χορτάσεις με σπιτικές σκυριανές συνταγές δια χειρός της κυρίας Μάγδας. Το θαλασσινό αεράκι «μπλέκεται» με τα φίνα αρώματα που αναδύονται από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις σχάρες της κουζίνας του εστιατορίου. Το «χιτ» του καταλόγου δεν είναι άλλο από την special αστακομακαρονάδα της κυρίας Μάγδας που θα την αναζητήσεις ξανά και ξανά. Το ριζότο θαλασσινών χωρίς ντομάτα (γαρίδες, καλαμάρια, χταποδάκι και μύδια) και το κριθαρότο γαρίδας η βελουτέ ψαρόσουπα, όπως επίσης τα ολόρφεσκα ψάρια στην σχάρα ή στο τηγάνι, είναι από τις must επιλογές.
Μειώνουν αισθητά τις αντιστάσεις, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η καβουροσαλάτα (καβούρι με κρεμμυδάκι φρέσκο και σπιτική μαγιονέζα), τα σκυριανά τυροπιτάρια (τηγανητή τυρόπιτα), η σπιτική τυροκαυτερή, οι χειροποίητες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και η χωριάτικη με ντομάτα, αγγουράκι και κρεμμύδι από τα σκυριανά μποστάνια. Αν δεν αλλάζεις με τίποτα το κρέας, τότε δεν χάσεις με τίποτα το κατσικάκι στη γάστρα. Κλείσε το γεύμα σου δίπλα στο κύμα, με μία αρωματική πορτοκαλόπιτα με παγωτό. Ένα από τα πιο δυνατά «σημεία» του εστιατορίου, είναι η κάβα του. Στο «Θαλασσάκι» έχεις τη δυνάτοτητα να επιλέξεις ανάμεσα σε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και μπίρας. [ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/Olivemagazine.gr]
Στα Λιναριά της Σκύρου βάλε σημάδι τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βιτρίνα που καθημερινά ανανεώνεται με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια της Σκύρου. Εκεί βρίσκεται το Θαλασσάκι όπου θα χορτάσεις με σπιτικές σκυριανές συνταγές δια χειρός της κυρίας Μάγδας. Το θαλασσινό αεράκι «μπλέκεται» με τα φίνα αρώματα που αναδύονται από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις σχάρες της κουζίνας του εστιατορίου. Το «χιτ» του καταλόγου δεν είναι άλλο από την special αστακομακαρονάδα της κυρίας Μάγδας που θα την αναζητήσεις ξανά και ξανά. Το ριζότο θαλασσινών χωρίς ντομάτα (γαρίδες, καλαμάρια, χταποδάκι και μύδια) και το κριθαρότο γαρίδας η βελουτέ ψαρόσουπα, όπως επίσης τα ολόρφεσκα ψάρια στην σχάρα ή στο τηγάνι, είναι από τις must επιλογές.
Μειώνουν αισθητά τις αντιστάσεις, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η καβουροσαλάτα (καβούρι με κρεμμυδάκι φρέσκο και σπιτική μαγιονέζα), τα σκυριανά τυροπιτάρια (τηγανητή τυρόπιτα), η σπιτική τυροκαυτερή, οι χειροποίητες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και η χωριάτικη με ντομάτα, αγγουράκι και κρεμμύδι από τα σκυριανά μποστάνια. Αν δεν αλλάζεις με τίποτα το κρέας, τότε δεν χάσεις με τίποτα το κατσικάκι στη γάστρα. Κλείσε το γεύμα σου δίπλα στο κύμα, με μία αρωματική πορτοκαλόπιτα με παγωτό. Ένα από τα πιο δυνατά «σημεία» του εστιατορίου, είναι η κάβα του. Στο «Θαλασσάκι» έχεις τη δυνάτοτητα να επιλέξεις ανάμεσα σε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και μπίρας. [ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/Olivemagazine.gr]
7. FUGA ΑΘΗΝΑ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής ομορφαίνει τα καλοκαίρια μας, με τις συναυλίες και τις εκθέσεις του. Έκτος, όμως από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται συχνά εδώ, ο υπέροχος κήπος είναι καθημερινά στη διάθεση του κοινού μέσω του εστιατορίου που φιλοξενεί στην κορυφή του. Από Fuga έχει πλέον μετονομαστεί σε Mama Fugaδηλώνοντας μια πιο απλή μαγειρική προσέγγιση. Στην ανανέωσή του συμβάλλει φέτος ο διανοούμενος της ιταλικής κουζίνας Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, ο οποίος ενσωματώνει στα πιάτα του το συνεχές του ιταλικού γαστρονομικού πολιτισμού και την ηδονή της γεύσης. Για τα ποτά στο μπαρ του κήπου υπεύθυνος είναι ο Xavier Μισαηλίδης από το Holy Spirit.
Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής ομορφαίνει τα καλοκαίρια μας, με τις συναυλίες και τις εκθέσεις του. Έκτος, όμως από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται συχνά εδώ, ο υπέροχος κήπος είναι καθημερινά στη διάθεση του κοινού μέσω του εστιατορίου που φιλοξενεί στην κορυφή του. Από Fuga έχει πλέον μετονομαστεί σε Mama Fugaδηλώνοντας μια πιο απλή μαγειρική προσέγγιση. Στην ανανέωσή του συμβάλλει φέτος ο διανοούμενος της ιταλικής κουζίνας Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, ο οποίος ενσωματώνει στα πιάτα του το συνεχές του ιταλικού γαστρονομικού πολιτισμού και την ηδονή της γεύσης. Για τα ποτά στο μπαρ του κήπου υπεύθυνος είναι ο Xavier Μισαηλίδης από το Holy Spirit.
8. GH ATTIKOS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ο Αττικός δημιουργήθηκε το 1972 από τους Ευθύμιο και Ελένη Γεροντή, γνωστό στέκι της εποχής με το όνομα Greek House. H γευστική πορεία συνεχίστηκε από τον Βασίλη Γεροντή ενώ η υποδοχή γίνεται από την οικοδέσποινα της επιχείρησης Μίνα. Με γνώμονα το αίσθημα της οικογενειακής ατμόσφαιρας και το φιλόξενο περιβάλλον, σκοπός της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια είναι να ευχαριστεί τον κόσμο που την τιμάει με την παρουσία του. Χωρισμένο στο κομψό εσωτερικό και την ειδυλλιακή βεράντα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Στον πρώτο κυριαρχεί η προσεγμένη διακόσμηση, η ζεστασιά του αναμμένου τζακιού και η ηρεμία του κήπου, στο παράθυρο που θυμίζει πίνακα.
Ο καλοκαρινός χώρος βρίσκεται σε προνομιακή θέση, όπου μπορεί κανείς να χαθεί στη μαγευτική θέα του Παρθενώνα, το Ηρώδειο, το αστεροσκοπείο Αθηνών και το λόφο του Φιλοπάππου. Ιδανικό περιβάλλον για να συνδιάσετε φαγητό με θέα τις ημέρες του καλοκαιριού. Η κουζίνα του εστιατορίου περιλαμβάνει ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα με φροντίδα και αγνά υλικά.
Ο Αττικός δημιουργήθηκε το 1972 από τους Ευθύμιο και Ελένη Γεροντή, γνωστό στέκι της εποχής με το όνομα Greek House. H γευστική πορεία συνεχίστηκε από τον Βασίλη Γεροντή ενώ η υποδοχή γίνεται από την οικοδέσποινα της επιχείρησης Μίνα. Με γνώμονα το αίσθημα της οικογενειακής ατμόσφαιρας και το φιλόξενο περιβάλλον, σκοπός της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια είναι να ευχαριστεί τον κόσμο που την τιμάει με την παρουσία του. Χωρισμένο στο κομψό εσωτερικό και την ειδυλλιακή βεράντα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Στον πρώτο κυριαρχεί η προσεγμένη διακόσμηση, η ζεστασιά του αναμμένου τζακιού και η ηρεμία του κήπου, στο παράθυρο που θυμίζει πίνακα.
Ο καλοκαρινός χώρος βρίσκεται σε προνομιακή θέση, όπου μπορεί κανείς να χαθεί στη μαγευτική θέα του Παρθενώνα, το Ηρώδειο, το αστεροσκοπείο Αθηνών και το λόφο του Φιλοπάππου. Ιδανικό περιβάλλον για να συνδιάσετε φαγητό με θέα τις ημέρες του καλοκαιριού. Η κουζίνα του εστιατορίου περιλαμβάνει ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα με φροντίδα και αγνά υλικά.
9. MOORINGS ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Το αγαπημένο στέκι των Νοτίων προαστίων, το Café | Bar | Restaurant Moorings στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, συνδυάζει τη πανοραμική θέα της θάλασσας με την πολυτέλεια της Μαρίνας. Η μοναδική του θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης χαρίζει στους επισκέπτες του αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.
Η νέα του αισθητική αποπνέει μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα στην οποία υπερισχύουν τα γήινα χρώματα και συνδυασμοί υλικών, όπως ξύλο και πέτρα. Λειτουργώντας καθημερινά από τις 10.00 το πρωί αποτελεί τον ιδανικό χώρο για αποδράσεις από την καθημερινότητα, ενώ παραμένει ανοικτό έως αργά το βράδυ αποτελώντας την ιδανική λύση για την βραδινή σας έξοδο. Ο Chef του Moorings Ανδρέας Σχοινάς ηγείται της ομάδας στην κουζίνα και δημιουργεί πρωτότυπες γεύσεις από την Μεσόγειο πάντα σε υψηλά επίπεδα. Το τέλειο δείπνο ολοκληρώνει η πλούσια κάβα με εκλεκτές ετικέτες εγχώριων οινοπαραγωγών και από το εξωτερικό.
Το αγαπημένο στέκι των Νοτίων προαστίων, το Café | Bar | Restaurant Moorings στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, συνδυάζει τη πανοραμική θέα της θάλασσας με την πολυτέλεια της Μαρίνας. Η μοναδική του θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης χαρίζει στους επισκέπτες του αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.
Η νέα του αισθητική αποπνέει μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα στην οποία υπερισχύουν τα γήινα χρώματα και συνδυασμοί υλικών, όπως ξύλο και πέτρα. Λειτουργώντας καθημερινά από τις 10.00 το πρωί αποτελεί τον ιδανικό χώρο για αποδράσεις από την καθημερινότητα, ενώ παραμένει ανοικτό έως αργά το βράδυ αποτελώντας την ιδανική λύση για την βραδινή σας έξοδο. Ο Chef του Moorings Ανδρέας Σχοινάς ηγείται της ομάδας στην κουζίνα και δημιουργεί πρωτότυπες γεύσεις από την Μεσόγειο πάντα σε υψηλά επίπεδα. Το τέλειο δείπνο ολοκληρώνει η πλούσια κάβα με εκλεκτές ετικέτες εγχώριων οινοπαραγωγών και από το εξωτερικό.
10. HYTRA ΑΘΗΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Tο εστιατόριο Hytra, το όνομα του οποίου προέρχεται απο το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο, αρχικά άνοιξε το 2004 στου Ψυρρή, μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο Γαλάζια Hytra. Παράλληλα λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές, αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις. Το ίδιο έτος, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού και επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολής, του λόφου του Λυκαβητού και του ορίζοντα της πόλης. Το εστιατόριο Hytra έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.
Tο εστιατόριο Hytra, το όνομα του οποίου προέρχεται απο το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο, αρχικά άνοιξε το 2004 στου Ψυρρή, μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο Γαλάζια Hytra. Παράλληλα λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές, αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις. Το ίδιο έτος, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού και επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολής, του λόφου του Λυκαβητού και του ορίζοντα της πόλης. Το εστιατόριο Hytra έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.
No comments:
Post a Comment