Πισίνες, πολυέλαιοι με κρύσταλλα, σκαλιστά μάρμαρα, κεριά, επιβλητικοί θόλοι μέχρι και… ζώα σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο.Σίγουρα τα λόμπι των ξενοδοχείων που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, συνηθισμένα.

Τα περισσότερα αποτελούν συνώνυμο της πολυτέλειας και προφανώς απευθύνονται σε πελάτες με… γερά πορτοφόλια.
Πάρτε μία γεύση:
«Al Bustan Palace». Βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ομάν. Ο πολυέλαιος που κρέμεται στην οροφή αποτελείται από 5,5 τόνους κρυστάλλου.
Πριν πάνε για ανάπαυση στα δωμάτια, οι επισκέπτες του «Veranda», στη βόρεια Ταϊλάνδη, «διασχίζουν» την πισίνα του ξενοδοχείου.

Αυτό το υπερπολυτελές λόμπι ανήκει στο ξενοδοχείο «ITC Grand Chola», το οποίο βρίσκεται στην Ινδία. Το λόμπι έχει φιλοτεχνηθεί εξ ολοκλήρου από σκαλιστό, στο χέρι, μάρμαρο.

Ιδανικό για ρομαντικούς. Ένα λόμπι γεμάτο κεριά στο «Phulay Bay» της Ταϊλάνδης.
Το… φουτουριστικό αυτό λόμπι βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Me London», στη Βρετανική πρωτεύουσα. Η οροφή στο χώρο υποδοχής είναι από γυαλί, ενώ κάθε βράδυ εναλλάσσονται τα γκράφιτι στους τοίχους.

Για τους λάτρεις της φύσης το «Royal Livingstone» στη Ζάμπια φαντάζει ιδανική επιλογή.
Επιβλητικός ο θόλος του ξενοδοχείου «Burj Al Arab» στο Ντουμπάι.
Η είσοδος στο ξενοδοχείο «Cumberland» σε Λονδίνο θυμίζει περισσότερο γκαλερί. Λογικό: Το λόμπι στεγάζει συχνά πυκνά σύγχρονα έργα τέχνης
Είναι το μεγαλύτερο λόμπι ξενοδοχείου στον κόσμο. Βρίσκεται στο «Hyatt Regency San Francisco» και η έκτασή του φτάνει περίπου τα τέσσερα στρέμματα.

Το λόμπι στο «Barceló La Bobadilla» της Γρανάδα είναι εμπνευσμένο από την ανακτορική αρχιτεκτονική του 14ου αιώνα.
Το Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη μετρά 125 χρόνια ζωής.