Saturday, July 22, 2017

ΕΤΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ FORBES

Νιάρχος, Μυστακίδης και Λάτσης στους πλουσιότερους της Γης

Με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τρία ελληνικά ονόματα, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Σπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).
Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.
Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα ‘EFG International’, στον ενεργειακό όμιλο ‘Ελληνικά Πετρέλαια’ και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων ‘Lamda Development’.

No comments:

Post a Comment