Στη βίλα Rothschild φιλοξενούνται, από χθες το βράδυ, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Το πριγκιπικό ζευγάρι, που έφτασε αργά χθες το απόγευμα στο νησί, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στο λιμανάκι της Κερασιάς, για να φιλοξενηθεί ακόμη μία φορά από τη γνωστή οικογένεια Rothschild, στη μοναδική αρχιτεκτονικά βίλα τους, που δεσπόζει περισσότερα από σαράντα χρόνια στο νησί.
 Η πολυτελής βίλα βρίσκεται σε μία τεράστια έκταση στην περιοχή Κερασιά, είναι πλημμυρισμένη από πυκνή βλάστηση, αιωνόβια πεύκα, καταρράκτες, ενώ πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα που συνδυάζει την παράδοση με την απόλυτη σύγχρονη πολυτέλεια.
Από χθες το βράδυ, η βίλα είναι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και εκπαιδευμένους σκύλους.
Η αξία της έκτασης που καταλαμβάνει η βίλα Rothschild, γνωστής οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών, ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν φιλοξενηθεί αρκετοί βασιλείς κρατών, αλλά και διάσημοι.
Σημειώνεται ότι η βίλα αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή απόδραση και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκιπική οικογένεια της Ουαλίας έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές στη μοναδική αυτή γωνιά του νησιού με τη κρυστάλλινη θάλασσα.
Η Κερασιά που βρίσκεται 40 χλμ βορειοανατολικά, από την πόλη της Κέρκυρας, θεωρείται από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στο νησί των Φαιάκων, καθώς είναι «φωλιασμένη» σε μια εντυπωσιακή παραλία, με λευκά βότσαλα, έντονη βλάστηση και καταγάλανα νερά. Στην περιοχή υπάρχει μόνο μία παραδοσιακή ταβερνούλα, ενώ η απομόνωση και η ειδυλλιακή τοποθεσία αποτελεί την τέλεια απόδραση όλων των διασήμων και μη.
Σε αυτή τη βίλα με τις πισίνες και τα αρχαιοπρεπή αγάλματα μένει ο πρίγκιπας Κάρολος στην Κέρκυρα [εικόνες]
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέφθασε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, δούκισσα της Κορνουάλης. Το ζευγάρι, ευδιάθετο και με την απαραίτητη συνοδεία, μεταφέρθηκε στη Σκάλα του Δημάρχου, όπου επιβιβάστηκε σε πολυτελές ταχύπλοο σκάφος, βρετανικής σημαίας, και αναχώρησε προς άγνωστο προορισμό.