Saturday, July 22, 2017

NIHIWATU RESORT

Στα άδυτα του καλύτερου Resort στον κόσμο

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακά είναι τα δύο δεντρόσπιτα-μεζονέτες του συγκροτήματος, τα «Mamole Treehouse»... 

Η Ινδονησία και τα 17.000 νησιά και νησίδες της αποτελούν για τους Ευρωπαίους ότι η Καραϊβική για τους Αμερικανούς: Παράδεισος επί της γης! Δεν είναι τόσο τα μαγικά νερά του ινδονησιακού Αρχιπελάγους αλλά οι διαφορετικές κουλτούρες, ο τρόπος ζωής, το φαγητό ακόμα και η μεγάλη απόσταση Ευρώπης-ΝΑ Ασίας που δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση της πλήρους απαλλαγής από την αγχωτική πραγματικότητα. Σε ένα από αυτά τα νησιά, στην ανατολική Ινδονησία και στο σύμπλεγμα των Lesser Sunda Islands, στο Sumba, βρίσκεται το «καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο» για το 2016, σύμφωνα με τους χιλιάδες αναγνώστες του έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».
Χτισμένο σε έναν απίστευτης ομορφιάς κόλπο στον οποίο δεσπόζουν πέτρες φτιαγμένες από ένα μείγμα ηφαιστιακής σκόνης, άμμου και νερού, το Nihiwatu Resort, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, ήταν από τα πρώτα μέρη στα οποία κατοίκησαν άνθρωποι στο Sumba. Οι Marapu, όπως λέγονταν, είχαν ονομάσει τις πέτρες της ακτής «Nihiwatu». Όταν το 1988 οι Claude και Petra Graves επισκέφτηκαν την περιοχή, αποφάσισαν να την εκμεταλλευτούν τουριστικά και προς τιμήν των Marapu έδωσαν το όνομα «Nihiwatu» στο ξενοδοχείο τους. Για περισσότερα από 14 χρόνια το ζεύγος Graves λειτούργησε το ξενοδοχείο και μάλιστα στη δύσκολη εποχή, όταν ο τουρισμός δεν ήταν καθόλου ανεπτυγμένος στο νησί και οι μόνιμοι κάτοικοι του προσπαθούσαν να συνέλθουν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του 1977.
Το 2012, ο Claude Graves βρήκε στο πρόσωπο ενός Αμερικανού εστιάτορα, του Christopher Burch, τον επενδυτή που θα τον βοηθούσε να επεκτείνει την επιχείρηση του και εκείνος, έναν χρόνο μετά, έπεισε τον Νοτιοαφρικανό James McBride, ιδιοκτήτη του διάσημου The Carlyle Hotel της Νέας Υόρκης, να μπουν στην επιχείρηση. 4 χρόνια αργότερα και έχοντας πλήρως ανακαινίσει το Nihiwatu Resort, οι επισκέπτες και οι κρατήσεις πλέον δεν σταματούν όλες τις εποχές του χρόνου. Διατηρώντας πλήρως το ινδονησιακό στοιχείο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, το resort αποτελείται ουσιαστικά από 11 συγκροτήματα κατοικιών, κάποια από αυτά εντελώς αυτόνομα και το κάθε ένα με το δικό του στυλ και διαρρύθμιση.
Ιδιαιτέρως εντυπωσιακά είναι τα δύο δεντρόσπιτα-μεζονέτες του συγκροτήματος, τα «Mamole Treehouse», στα οποία το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και το μπαλκόνι βρίσκονται στον δεύτερο όροφο, προσφέροντας ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, δέκα μέτρα από τη χρυσή ακτή. Μια γέφυρα από μπαμπού ενώνει τα δύο σπίτια μέσω μιας υπέροχης κοινής πισίνας και ενός κοινού καθιστικού για ποτό, χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, όταν το επιτρέπει ο ήλιος.
Το Nihiwatu Resort προσφέρεται επιπλέον για κάθε είδους δραστηριότητες και μέσα στα βασικά πλεονέκτηματα του είναι το φαγητό καθώς η ινδονησιακή κουζίνα θεωρείται μία από τις καλύτερες, τουλάχιστον όσον αφορά τα ψαρικά, στον κόσμο. Απολαύστε κάποιες από τις εικόνες του Nihiwatu και ονειρευτείτε μαζί μας!

No comments:

Post a Comment