Η Băile Herculane είναι η πόλη με τα πιο διάσημα ιαματικά λουτρά της Ρουμανίας. Από τους αρχαίους Ρωμαίους που ιστορικά έμειναν στην περιοχή μέχρι την Αυστρο-ουγγαρέζα αυτοκράτειρα Σίσσυ, η πόλη ήταν επί αιώνες το μέρος που πήγαινε κανείς όταν ήθελε να νιώσει στο σώμα του την ευεργετική επιρροή μιας ιαματικής πηγής. 

Η  Băile Herculane κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος πήρε και τη πρώτη γεύση  δημοκρατία !Από το 1993 και μετά η φθορά άρχισε να κάνει την εμφάνιση της σε αυτό το άλλοτε κοσμοπολίτικο μέρος.
Μετά το 1993 γινόταν αντιληπτό ότι όλο και πιο έντονα  η πόλη χειροτέρευε, γερνούσε. Κάθε ιστορικό κτίριο που ήταν λίγο χειρότερο όσο πέρναγε ο καιρόςΌλες οι θερμαινόμενες πισίνες είναι πλέον εγκαταλειμμένες. Εδώ και είκοσι χρόνια η κυβέρνηση της χώρας υπόσχεται πως θα χρηματοδοτήσει την αναδόμηση της περιοχής, αλλά τελικά έχει πουλήσει τα παλιά λουτρά, ένα παλιό καζίνο, τη βιβλιοθήκη, καθώς και μερικά πανέμορφα παλαιά ξενοδοχεία σε ιδιωτικούς επενδυτές, οι οποίοι έβγαλαν από αυτά ένα γρήγορο κέρδος και τα άφησαν στη μοίρα τους.
Παλαιότερα υπήρχε διαρκής τουριστική ροή στην περιοχή, η οποία οφειλόταν στα λουτρά, στη φυσική ομορφιά και στον καθαρό αέρα που έβρισκε κανείς εκεί. Υπάρχουν ακόμα τουρίστες που πηγαίνουν στην περιοχή, αλλά πλέον την επισκέπτονται κυρίως  ομάδες τουριστών που έρχονται με κρατικά επιχορηγούμενα πακέτα και κυρίως για λόγους υγείας. Αγναντεύουν την πόλη ενώ μουλιάζουν στο θειούχο νερό του ποταμού μας.