Monday, July 24, 2017

 

Άνοιγμα νέας τουριστικής διαδρομής από την Νιγηρία στην Ελλάδα , στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».-Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την Νιγηριανή αποστολή

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε κι αυτό σημαίνει ότι επιμένουμε να ανοίξουμε μια διαδρομή από τη Νιγηρία στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζετε την Ελλάδα μια ευλογημένη χώρα …». Με αυτά τα λόγια και δωρίζοντας τον τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης και αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο «Many Stories ,One Heart», η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ,κα Βούλα Πατουλίδου, καλωσόρισε τα μέλη της Νιγηριανής Χριστιανικής Επιτροπής Προσκυνημάτων.
Σε εκδήλωση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρέσβη της Νιγηρίας κ. Ogah Usman Ari , μέλη της Επιτροπής Προσκυνημάτων και Νιγηριανοί επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον για το άνοιγμα της εν λόγω τουριστικής διαδρομής αλλά και για επενδύσεις σε σημαντικούς παραγωγικούς τομείς. Όταν ξεκινήσαμε πέρυσι αυτήν την προσπάθεια, ανέφερε η κα Πατουλίδου, κάποιοι γέλασαν. Σήμερα όμως υποδεχόμαστε τη δεύτερη αποστολή.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το μέλος του ΔΣ του Ελληνονιγηριανού και του Ελληνοαφρικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ.Στέφανο Δίσκο και την πρόεδρο Ξεναγών Βόρειας Ελλάδας κα Φωτεινή Λυκισά, το Νιγηριανό ενδιαφέρον εστιάζεται στον προσκυνηματικό τουρισμό και στις προσκυνηματικές διαδρομές που ακολουθούν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».
«Βρισκόμαστε εδώ στην Θεσσαλονίκη  για να προετοιμάσουμε το προσκύνημα που θα γίνει μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου», γνωστοποίησε ο εκτελεστικός γραμματέας της Νιγηριανής Χριστιανικής Επιτροπής Προσκυνημάτων  κ Uja Tor.

No comments:

Post a Comment