Friday, July 21, 2017



Dee Dee Bridgewater

Την Κυριακή 23 Ιουλιου  στη Σάνη 

Το Φεστιβάλ Sani φιλοξενεί για τρίτη φορά μια διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια, την Dee Dee Bridgewater, την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. στο Sani Resort.
Η διοργάνωση έχει ιστορία 25 χρόνων αποκτώντας τη δική της ταυτότητα και το δικό της κοινό, ενώ ετησίως φιλοξενεί διεθνείς, αλλά και έλληνες καλλιτέχνες. Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματός του φιλοξενεί την Dee Dee Bridgewater για ακόμα μία φορά, μετά τις συναυλίες του 2000 και του 2007. Η συναυλία θα ταξιδέψει τους ακροατές στις αφροαμερικάνες ρίζες της καλλιτέχνιδας.
Η ίδια έχει στο ενεργητικό της μια πολύπλευρη καριέρα τεσσάρων δεκαετιών. Κατάγεται από το Μέμφις του Τένεσι και έχει ασκήσει έντονη επίδραση στην αμερικανική κουλτούρα μέσω της μουσικής της, αλλά και των αγώνων της για τα δικαιώματα των Αφροαμερικάνων. Έχει βραβευτεί με τρία Grammy Awards, εκ των οποίων δύο για το “Καλύτερο Φωνητικό Τζαζ Άλμπουμ” (1998 και 2011) και ένα για την “Καλύτερη Φωνητική Εκτέλεση Τζαζ” (1998). Έχει επίσης κερδίσει ένα βραβείο Tony για το ρόλο της στο μιούζικαλ “The Wiz”. Το τελευταίο της άλμπουμ περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή “ανακατασκευή” της μπλουζ με κλασικά R&B κομμάτια, με τη συμβολή του στενού της φίλου από το Μέμφις, Kirk Whalum. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από τις διευθύνσεις Sanifestival.gr και tickethour.com και στα καταστήματα Stereodisk και Κωνσταντινίδης Book & Style στη Θεσσαλονίκη και στα ξενοδοχεία του Sani Resort και στο K-Books στη Sani Marina στη Χαλκιδική.

No comments:

Post a Comment