Wednesday, July 26, 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


Tην τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Συγκεκριμένα, θετικές ήταν οι ψήφοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν υπήρξε καμία αρνητική ψήφος ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι η επιλογή του κ. Κωστόπουλου ανάμεσα σε 32 ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στον ανοικτό διαγωνισμό, έγινε με κριτήριο τη μακρόχρονη εμπειρία του στην ΕΡΤ ώστε να περάσει στην επόμενη μέρα.
Ανέφερε ακόμα ότι η ΕΡΤ με τα προγράμματα και τις εκπομπές της κερδίζει μέρα με την μέρα τους τηλεθεατές, επισήμανε ότι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι αναντικατάστατος, σημείωσε ότι είναι και το μοναδικό κανάλι που καλύπτει τα παγκόσμια γεγονότα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 2016 είχε πλεόνασμα 71 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επιστράφηκαν στο κρατικό προϋπολογισμό.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για την κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΕΡΤ, τόσο στο τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και στην αξιοποίηση της περιουσίας της, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα γίνει «προσπάθεια συγκράτησης του ανταποδοτικού τέλους για να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα».

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες ώστε ο περιφερειακός σταθμός της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοδυναμία ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποχωρήσει μπροστά σε πιέσεις.

«Αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα το κοίταγα ίσως με μεγάλη προσοχή, αν ήθελα επαγγελματική καριέρα. Έρχομαι να βάλω ένα χέρι ώστε να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε. Επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω για αυτά που πρέπει να γίνουν».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η ΕΡΤ τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επαναλειτουργία της ανταποκρίθηκε στο ρόλο της, απάντησε: «Αν ήμουν ευχαριστημένος θα έμενα σπίτι μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να την κάνουμε πάρα πολύ καλύτερη, αρκεί να στηριχθούμε στις πραγματικές δυνατότητες που έχει και να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι πολλά μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν σήμερα πολλά κουσούρια στην ΕΡΤ. Δυστυχώς τα δύο χρόνια που πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν πέτυχαν οι προσπάθειες και δεν είδαμε να ολοκληρώνονται οι προσδοκίες μας. Πολύ λίγα πράγματα έγιναν».

Με αφορμή την επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα ότι το κόμμα του δεν είχε διαπιστευμένο δημοσιογράφο από την ΕΡΤ, ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ που αντί να μιλάνε και να λένε τις ειδήσεις ως διαπιστευμένοι, μιλάνε ως μέλη κόμματος και αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί την κράτησαν ζωντανή» και δηλώνοντας ότι είναι «τελείως εναντίον οποιασδήποτε συρρίκνωση τους». «Αντίθετα θα αναβαθμιστούν και θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει» δεσμεύτηκε.

Έμφαση έδωσε επίσης στη συνεργασία της ΕΡΤ με το Euronews αλλά και με την τηλεόραση της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι στα επόμενα βήματα της υπάρχει και σχέδιο για αγγλόφωνες ειδήσεις.

Κληθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, «να σχολιάσει τις επιθέσεις του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή κατά του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη», ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε ότι «είναι πλήρως αντίθετος σε προσωπικές επιθέσεις οποιουδήποτε στελέχους σε οποιοδήποτε αξιωματούχο της πολιτικής ζωής της Ελλάδος».

Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι οι όποιες τοποθετήσεις γενικών διευθυντών και τομεαρχών θα γίνουν με «τον πιο αξιοκρατικό τρόπο» και «θα δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί 250 νέες θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ όλων των ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και διάρκειας 8 μηνών που δεν θα μπορούν να ανανεωθούν μέσα στον ίδιο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΟ.Ο Βασιλης ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  υπηρξε επι σειρα ετων νομικος συμβουλος της ΕΡΤ,που ασχοληθηκε με ολα τα μεγαλα προβληματα του φορεα με επιτυχια.Συμμετειχε σε διεθνη συνεδρια ραδιοτηλεοπτκα και ειχε αμεση,προσωπικη γνωση  για ολες τις διεθνεις υποχρεωσεις του φορεα.Ειχε επισκεφθει πολλες φορες την Θεσσαλονικη και  γνωριζει καλυτερα απο καθε αλλο τα προβληματα και την σημασια της ΕΡΤ 3 στον διεθνη χωρο ως περιφερειακος δημοσιος ραδιοτηλεοπτικος  φορεας.Αξιος.Λ.Κ.

No comments:

Post a Comment