Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν αλλάξει πολλά στη Μύκονο, όµως κάποιες αξίες παραµένουν σταθερές…


Κάποτε για να φτάσεις σε αυτή την κοσµική -για τα δεδοµένα της εποχής- ταβέρνα, στην άλλοτε κρυµµένη παραλία της Μυκόνου, έπρεπε να κάνεις ένα µικρό…ταξίδι.
μαθιόςΜαθιόςΜια από τις κλασικές αξίες της Μυκόνου, η παραδοσιακή ταβέρνα Μαθιός που συνεχίζει από το 1984 να γράφει το δικό της κεφάλαιο στη γευστική σκηνή του νησιού! Τότε για να φτάσει κανείς µέχρι εδώ, έπρεπε να διανύσει τον χωµατόδροµο από τη Χώρα. Κι ήρθε το νέο λιµάνι του Τούρλου για να τη βάλει για τα καλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών…
μαθιόςΆλλωστε ο χαλαρός, δροσερός ολάνθιστος κήπος της, απ’ όπου έχει περάσει όλη η αφρόκρεµα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, δεν σταµατάει να κερδίζει πιστούς θαµώνες που βρίσκουν στη new age tavern αισθητική του το τέλειο σκηνικό για να γευτούν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές… όπως παλιά! Μια γνήσια κουζίνα που µέχρι και σήµερα βασίζεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες που καταφτάνουν στο µεγαλύτερο µέρος του από τη µικρή φάρµα του ιδιοκτήτη (τρίτη γενιά) αλλά και στα φρέσκα ψάρια που αλιεύονται καθηµερινά από ντόπιους ψαράδες!
Η µεγάλη ποικιλία σε φρεσκοµαγειρεµένα πιάτα ηµέρας και λαδερά, η σταθερή ποιότητα, οι πληθωρικές µερίδες, αλλά και οι τιµές του το έχουν καθιερώσει ως την πλέον value for money γευστική εµπειρία!
Τip: Από τις 08:00 σερβίρονται και σπιτικά πρωινά που εξυπηρετούν εκτός των άλλων και τα σκάφη στη µαρίνα!
μαθιόςΤip: απέναντι από το Νέο Λιµάνι, θεωρείται το τέλειο spot για ένα γεύµα πριν από την αναχώρησή σας έτσι ωστε να φύγετε µε τις πιο όµορφες αναµνήσεις!
Kαθηµερινά (Μάιος-Οκτ.) 08:00-12:00 (πρωινό) & 12:00-01:00 (η κουζίνα).
Τούρλος, Νέο Λιµάνι, Τ. 22890 22344