Tuesday, July 25, 2017

ELYSIUM VILLA

€12.000.000 για το αριστούργημα της Μυκόνου

Χτισμένη σε ένα οικόπεδο-φιλέτο 4 στρεμμάτων στον Τούρλο, πρόκειται για την επιτομή της μοντέρνας κυκλαδίτικης κομψότητας

Ως τη δεκαετία του ’80, ο Τούρλος, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια πλευρά της Μυκόνου, σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από την Χώρα, ήταν μία από τις πιο ήσυχες περιοχές του νησιού και η αμμώδης παραλία του, αγαπημένη μόνο στους ντόπιους. Λευκά σπίτια με φρεσκοβαμμένα παράθυρα, πανέμορφα σοκάκια και μυρωδάτα λουλούδια, δημιουργούσαν πάντα μια μαγευτική ατμόσφαιρα που είχε όμως μικρή σχέση με τον κοσμοπολίτικο αέρα του υπόλοιπου νησιού. Μετά την ανάπτυξη όμως του εμπορικού λιμανιού και της μαρίνας με τα γιοτ, τα πάντα άλλαξαν. Σήμερα, το νέο λιμάνι της Μυκόνου έχει δημιουργήσει μια φρενήρη ανάπτυξη στην περιοχή και πολλοί είναι εκείνοι, διάσημοι και μη, σίγουρα όμως εύποροι, που έχουν επιλέξει να χτίσουν στην περιοχή πολυτελή καταλύματα και βίλες.
Μία από αυτές τις βίλες, η περίφημη Elysium, στις παρυφές του λόφου και αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι της Μυκόνου, είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή σε ολόκληρο το νησί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι Elysium, σύμφωνα με την μυθολογία, ήταν ο «Τόπος της ευτυχίας», ένα συναίσθημα που νιώθεις όταν απολαμβάνεις από την τεράστια πισίνα υπερχείλησης την εκπληκτική θέα που απλώνεται μπροστά σου. Χτισμένη σε ένα οικόπεδο-φιλέτο 4 στρεμμάτων, η 700 τετραγωνικών Elysium προσφέρει πανοραμική θέα της Χώρας και του λιμανιού της Μυκόνου από μία βεράντα που πραγματικά αποτελεί αριστούργημα αρχιτεκτονικής, όπως και το υπόλοιπο ακίνητο. Η μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση είναι κυρίαρχη στη βίλα, με τις εννέα σουίτες/υπνοδωμάτια να είναι διασκορπισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας φιλοξενούμενος να μη νιώθει μειονεκτικά, απολαμβάνοντας έτσι όλες τις πολυτέλειες του luxurious ακινήτου.
Επηρεασμένη από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η Elysium είναι μίνιμαλ και μοντέρνα. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και σε απόλυτη αρμονία με το έδαφος, έχοντας κυρίαρχη την τοπική πέτρα και το γυαλί, εντυπωσιάζει εξωτερικά με την αισθητική της και δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και ευδαιμονίας. Επιπλέον, η εσωτερική μίνιμαλ διακόσμηση και η χρησιμοποιήση των ίδιων περίπου υλικών με τους εξωτερικούς χώρους, δίνει την αίσθηση της συνέχειας και την ταύτιση του «μέσα-έξω». Η βίλα διαθέτει ουσιαστικά τρία επίπεδα, με το τρίτο να περιλαμβάνει την κυρίως σουίτα/υπονοδωμάτιο, η οποία έχει τη δική της βεράντα με τεράστια θέα και ιδιωτική πισίνα/τζακούζι. Στο μεσαίο επίπεδο με την τεράστια πισίνα, περιλαμβάνονται 4 υπνοδωμάτια, όλα με απευθείας πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο, ενώ στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν άλλα 4 υπνοδωμάτια με ιδιωτική είσοδο.
Εντυπωσιακότερος ίσως χώρος όλων στην Elysium είναι το σαλόνι, στο κέντρο του ακινήτου, το οποίο χωρίζεται από την πισίνα μέσω μιας τεράστιας συρόμενης τζαμαρίας 57 μέτρων και το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ουσιαστικά ένα με τον εξωτερικό χώρο. Εδώ, εντυπωσιακοί λευκοί καναπέδες, πέτρινοι τοίχοι, μεγάλο τζάκι, αυτόματος φωτισμός, φίνο μωσαϊκό και η απόλυτη κυριαρχία του λευκού, κάνουν αυτό το σημείο της βίλας μαγευτικό, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Η Elysium εδώ και κάποιους μήνες βρίσκεται στη λίστα «προς πώληση» του μεσητικού γραφείου Sotheby’s International Realty με τιμή που φτάνει τα €12.000.000, ενώ δεν διευκρινίζεται για το αν η βίλα -εν τω μεταξύ- νοικιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, στον αγοραστή προσφέρονται δικαιώματα λιμενισμού σκάφους στη μαρίνα της Μυκόνου, ιδιωτική ασφάλεια και η χρησιμοποίηση ιδιωτικού ελικοδρομίου.

No comments:

Post a Comment