Tuesday, April 6, 2010

ΓΛΥΚΕΡΙΑ,ΝΙΚΟΛΟΠOΥΛΟΣ,ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ,ΛΙΑΝΟΣ

Από 9 Απριλίου στο FIX Live

ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΧΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ


Η Γλυκερία, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του έντεχνου και λαϊκού, και ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος σύγχρονος λαϊκός συνθέτης, παίζουν με το χρόνο ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες που αγγίζουν την ψυχή μας.

Μαζί τους η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Λιανός, δύο νέες φωνές που έχουν αποδείξει την αγάπη τους για το λαϊκό τραγούδι.

Δεν πρόκειται όμως για αναπόληση… Ο Χρήστος Νικολόπουλος έχει πει χαρακτηριστικά: Ο χρόνος τρέχει και στο παρελθόν, δεν μπορείς ούτε χρειάζεται να γυρίσεις. Μπορείς όμως να τον «κουβαλάς» μέσα σου και, καθώς χτίζεις το παρόν, να επαναφέρεις - δίπλα στα καινούργια, δυναμικά στοιχεία - κάποια στοιχεία ισορροπίας που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όντως καταστρέψαμε και κάποιο ίσως ηθικό νόημα, που στιγμές - στιγμές, λείπει…

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν αγαπημένα τραγούδια τόσο από την προσωπική δισκογραφία των καλλιτεχνών, όσο και από το καλό έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο. Σε αυτό είναι συγκεντρωμένα τα τραγούδια-σταθμοί στην καριέρα τους, τραγούδια που αγαπήσαμε όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν αλλά και έμειναν αλώβητα στο χρόνο. Οι τρεις ιδιαίτερες φωνές των ερμηνευτών, τραγουδάνε Χρήστο Νικολόπουλο παρέα με τον συνθέτη και φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ντουέτα, δίνοντας έτσι έντονα το στίγμα αυτής της συνεργασίας. Με αυτή την δουλειά τους θέλουν να διατηρήσουν ζωντανά στη μνήμη μας το δυναμικό παρελθόν και παρόν τους.

Η Γλυκερία πολύ γλυκά μας είπε: Δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, είμαστε μια παρέα που ο καθένας έχει έναν ρόλο σημαντικό για το αποτέλεσμα…

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει ήδη κατακτήσει την θέση της στο λαϊκό τραγούδι και όπως η ίδια συχνά δηλώνει το λαϊκό τραγούδι είναι ο άξονάς της και προσπαθεί να στρέφεται πάντα γύρω από αυτόν.

Ο Γιώργος Λιανός ένας νέος καλλιτέχνης σε δρόμους έντεχνου και λαϊκού είναι μια νέα φωνή που έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Επιμέλεια προγράμματος: ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός φωτισμού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΛΟΣ
Ηχοληψία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ


κάθε Παρασκευή & Σάββατο Ώρα Έναρξης: 10: 30

Fix Live
26ης Οκτωβρίου 15 , Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες –κρατήσεις:
2310 514666, 566163

No comments:

Post a Comment