Tuesday, April 6, 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

*Η διασημη ηθοποιος Νταιαν Μπαιηκερ ηρθε το 1973 στη Θεσσαλονικη,καλεσμενη από την φιλη της πρωταγωνιστρια του θεατρου Αννα Ραυτοπουλου,συζυγο του Θανου Κωτσοπουλου.Η Νταιαν επαιξε σε ταινιες όπως «Αντικατοπτρισμος», «Το βραβειο» (με τον Πωλ Νιουμαν), «Μαρνι», «Κρακατοα», «Στραιητ τζακετ», «Ημερολογιο της Αννας Φρανκ».Ο θεατρικος επιχειρηματιας Τακης Κασσης παρεθεσε γευμα στις δυο κυριες στον «Κρικελα».
*10 Σεπτεμβριου 1973,ωρα 9.30 μμ, στο Αλεξανδρειον Μελαθρον,ο Ντεμης Ρουσσος δινει συναυλια.Τα εισιτηρια κοστιζαν 125 δρχ.
*«900 δευτερολεπτα» από την ΥΕΝΕΔ και «Ντισκοτεκ για νεολαια» από την ΕΡΤ παρουσιαζε στα πρωτα χρονια της τηλεορασης,κατεβαινοντας δυο φορες την εβδομαδα στην Αθηνα,ο ειλικρινως υμετερος.
*Τον Μαιο του 63 στο Στρατιωτικο Θεατρο Θεσσαλονικης(περιπου εκει που είναι το νέο Δημαρχειο) ο θιασος Κακιας Αναλυτη-Κωστα Ρηγοπουλου παρουσιαζε το εργο «Κρατικες υποθεσεις».Αγαπημενοι ηθοποιοι της Κακιας εκεινη την εποχη ηταν ο Τονυ Περκινς και η Σιρλευ Μακ Λαιην.
* Σαλονικιος τραγουδιστης Γιωργος Δημου από το 1958 ζει στην Αυστρια.Νυμφευθηκε την Φρανσις Μαρτιν,πρωην συζυγο του Γιουλ Μπρυνερ.Στην Βιεννη ,παραλληλα με την καλλιτεχνικη καριερα του,ανοιξε την ελληνικη ταβερνα «Μαυρη γατα».
*Αποφοιτος της δραματικης σχολης του Εθνικου Θεατρου είναι ο Γιωργος Μαρινος.
*Το 1994 στο κλαμπ «Αλυσιδα» της Θεσσαλονικης διασκεδαζαν σε μια ξεφρενη βραδια οι Αλικη Βουγιουκλακη,Ζωη Λασκαρη,Βανα Μπαρμπα,Μακης Τσελιος,Λακης Γαβαλας.
*Από την Κρυα Βρυση Γιαννιτσων ο Γιαννης Ουζουνιδης εκανε τον γυρο της Ευρωπης το 1993 με ένα απλο ποδηλατο.Συνολικα 8420 χλμ.
*Στην Πατρα εκανε Ανασταση ο Νικος Αποστολοπουλος,στην Βιεννη ο Δημητρης Παπανωτας
*Ηταν επιτυχιες το 1966 στη Γαλλια:Quand il est mort le poete[Gilbert Becaud/Un homme et une femme-Nicole Croisille+Pierre Barouh/La boheme-Georges Guetary/La poupeequi fait non-Michel Polnareff/La chanson de Lara-Les Compagnons de la Chanson.
*Γιουροβιζιον 1963:Η Katie Boyle παρουσιαζει από το τηλεοπτικο κεντρο του BBC στο Λονδινο τον διαγωνισμο με συμμετοχη 16 χωρων.Την Αγγλια εκπροσωπει ο Ronnie Carroll,την Ιταλια ο Emilio Pericoli με το Uno per tutte,την Ελβετια η Ester Ofarim,τη Γαλλια ο Alain Barriere με το Elle etait si jolie,το Μονακο η Francoise Hardy με το L’amour s’en va,το Λουξεμβουργο η Νανα Μουσχουρη(κερδιζει την 8η θεση) με το A force de prier.Νικητρια αναδεικνυεται η Δανια με την Grette Ingmann και τον συζυγο της Jorgen στην κιθαρα στο Dansevise.

No comments:

Post a Comment