Wednesday, April 7, 2010

ΠΙΤ-ΤΖΟΛΙ ΣΕ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

Προσφυγικούς καταυλισμούς στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί και αμέσως μετά αναχώρησαν για ολιγοήμερες διακοπές στο Μαυροβούνιο.

«Η Αντζελίνα Τζολί, πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε πρόσφυγες, που επέστρεψαν στη Βοσνία, εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα και Ρομά» αναφέρει ανακοίνωση της UNHCR.

Οι δύο ηθοποιοί μετέβησαν σε καταυλισμούς προσφύγων κοντά στην πόλη Γκόραζντε, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Σαράγεβο και κοντά στο Βίσεγκραντ, για να καταδείξουν τα προβλήματα των προσφύγων και την ανάγκη επείγουσας επίλυσης των ζητημάτων τους. Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται συχνά πρόσφυγες σε χώρες που έχουν υποστεί τα δεινά του πολέμου και τους προσφέρει ηθική και οικονομική στήριξη.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη 117.000 άνθρωποι ζουν μακριά από τις εστίες τους.

Σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι κατέκλυσαν το κέντρο του Σαράγεβο, δεν επετράπη να μιλήσουν με το διάσημο ζευγάρι και όλοι οι δρόμοι γύρω από το Γκόραζντε ήταν αποκλεισμένοι.

Στη συνέχεια οι δύο ηθοποιοί αναχώρησαν για το Μαυροβούνι για ολιγοήμερες διακοπές. «Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί επέμειναν στη διακριτικότητα, επειδή επιθυμούν να ξεκουραστούν πριν από την επιστροφή τους στη Βενετία» ανέφεραν εκπρόσωποι του ξενοδοχείου «Splendid», στο οποίο έμεινε πριν από δύο χρόνια και η Μαντόνα.

Η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται τον τελευταίο μήνα στη Βενετία για τα γυρίσματα της ταινίας «The tourist», όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζόνι Ντεπ.

No comments:

Post a Comment