Thursday, April 8, 2010

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 557 ΧΡΟΝΙΑ

Εξαιρετικη,αποκαλυπτικη και αποκλειστικη συνεντευξη στον εκκλησιαστκο σταθμο 4 Ε,που θα ζηλευαν πολλοι ιδιωτικοι και δημοσιοι.Ο προεδρος του Παγκοσμιου Συμβουλιου Αποκαταστασης της Αγια-Σοφιας Κρις Σπυρου μιλησε με θερμα λογια ( προκαλωντας συγκινηση) και με υψηλο αισθημα ευθυνης για την προσπαθεια που ξεκινησε το 2005 με στοχο στις 17 Σεπτεμβριου 2010 να ξαναλειτουργησει ο υπερτατος ναος της Ορθοδοξιας στην Κωνσταντινουπολη.
Περισσοτερα από 35.000 μελη στην Ελλαδα στηριζουν ηδη την προσπαθεια του Συμβουλιου και προσωπικοτητες όπως η Χιλαρυ και ο Μπιλλ Κλιντον.
Στην λειτουργεια θα προσκληθουνολοι οι θρησκευτικοι ηγετες ολων των δογματων του κοσμου σηματοδοτωντας μια θρησκευτικη συναξη παγκοσμιας ακτινοβολιας,557 χρονια μετα την τελευταια δοξολογια στο αιωνιο αυτό συμβολο της ορθοδοξιας.Η εκκινηση των προσκυνητων θα γινει από την Θ εσσαλονικη.
Ο δημοσιογραφος Γιωργος Ροδακογλου με τις καιριες ερωτησεις του ανεδειξε όχι μονο την προσωπικοτητα του καλεσμενου του αλλα και το μεγαλειο της πρωτοβουλιας που θυμιζει τους μεγαλους Ελληνες ευεργετες του παρελθοντος,που συσπειρωμενοι γυρω από την Εκκλησια ανεστησαν την μετα το 1821 συγχρονη Ελλαδα.
Μια συνεντευξη που θα επρεπε να αναμεταδωσουν και αλλοι σταθμοι και συντομα να επαναλαβει η 4 Ε.

No comments:

Post a Comment