Saturday, July 8, 2017


RESTAURANT100.GR

Τα «10 καλύτερα εστιατόρια παραδοσιακής κουζίνας» σε όλη την Ελλάδα

Ελληνικές γεύσεις, χρώματα και αρώματα που δεν είχατε φανταστεί πως υπάρχουν... 

Λίστες, βραβεία, charts, «οι δέκα καλύτεροι», «τα πιο hot…», οι κατάλογοι αξιολόγησης ανθρώπων και προϊόντων ήταν και -παραμένουν- να είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα του παγκόσμιου Τύπου, με εκείνους που περιλαμβάνονται σε αυτούς να πανηγυρίζουν και τους «απ’ έξω» να τους κατακρίνουν. Η αλήθεια είναι πως οι λίστες, είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για τραγούδια, είτε για βιβλία, πάντα δείχνουν την τάση της αγοράς και η αξιοπιστία τους κρίνεται στο πέρασμα του χρόνου.
Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης restaurant100.gr, για την ανάδειξη των κορυφαίων υπήρξε μια κριτική επιτροπή 100+ διακεκριμένων στελεχών του χώρουοι οποίοι σε διάστημα περίπου ενός μήνα «διαμόρφωσαν την power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, “κρυφά διαμάντια” αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια».
Μία από τις υποκατηγορίες των «κορυφαίων για το 2017», είναι η «Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants», η οποία και λόγω εποχής έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί -εκτός των άλλων- περιέχει γαστρονομικά διαμάντια, εστιατόρια και ταβέρνες μοντέρνας, παραδοσιακής και τοπικής ελληνικής κουζίνας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Δυστυχώς, πολλά ακόμα ελληνικά εστιατόρια δεν διαθέτουν ηλεκτρονικές σελίδες και κάποια καθόλου ενημερωμένες. Το Tamtam.news έκανε μια γρήγορη έρευνα στο internet και βρήκε κάποια από τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ και αναφορές και σας τα παραθέτει με τη σειρά αξιολόγησης του restaurant100.gr.
Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants
Eστιατόρια και ταβέρνες μοντέρνας και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και τοπικής ελληνικής κουζίνας.
1. ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΤΗΝΟΣ
Στα Λιναριά της Σκύρου βάλε σημάδι τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βιτρίνα που καθημερινά ανανεώνεται με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια της Σκύρου. Εκεί βρίσκεται το Θαλασσάκι όπου θα χορτάσεις με σπιτικές σκυριανές συνταγές δια χειρός της κυρίας Μάγδας. Το θαλασσινό αεράκι «μπλέκεται» με τα φίνα αρώματα που αναδύονται από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις σχάρες της κουζίνας του εστιατορίου. Το «χιτ» του καταλόγου δεν είναι άλλο από την special αστακομακαρονάδα της κυρίας Μάγδας που θα την αναζητήσεις ξανά και ξανά. Το ριζότο θαλασσινών χωρίς ντομάτα (γαρίδες, καλαμάρια, χταποδάκι και μύδια) και το κριθαρότο γαρίδας η βελουτέ ψαρόσουπα, όπως επίσης τα ολόρφεσκα ψάρια στην σχάρα ή στο τηγάνι, είναι από τις must επιλογές.
Μειώνουν αισθητά τις αντιστάσεις, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η καβουροσαλάτα (καβούρι με κρεμμυδάκι φρέσκο και σπιτική μαγιονέζα), τα σκυριανά τυροπιτάρια (τηγανητή τυρόπιτα), η σπιτική τυροκαυτερή, οι χειροποίητες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και η χωριάτικη με ντομάτα, αγγουράκι και κρεμμύδι από τα σκυριανά μποστάνια. Αν δεν αλλάζεις με τίποτα το κρέας, τότε δεν χάσεις με τίποτα το κατσικάκι στη γάστρα. Κλείσε το γεύμα σου δίπλα στο κύμα, με μία αρωματική πορτοκαλόπιτα με παγωτό. Ένα από τα πιο δυνατά «σημεία» του εστιατορίου, είναι η κάβα του. Στο «Θαλασσάκι» έχεις τη δυνάτοτητα να επιλέξεις ανάμεσα σε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και μπίρας. [ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/Olivemagazine.gr]
2. ΘΩΜΑΣ ΣΚΛΗΘΡΟ
Η ταβέρνα ΘΩΜΑΣ ιδρύθηκε το 1970 από τον Θωμά Πασπάλη και λειτουργεί από τότε αδιάκοπα ως οικογενειακή επιχείρηση. Με μια μακρά εμπειρία ολόκληρων δεκαετιών πάνω στις παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονίας –και όχι μόνο, καθημερινές εναλλαγές σε ένα μενού 40 διαφορετικών πιάτων (με έμφαση στην ποικιλία ορεκτικών), κάτι παραπάνω από 30 διαφορετικά τυριά από ολόκληρη την Ελλάδα, πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας από τους παραγωγούς της περιοχής για την εκτέλεση όλων των συνταγών, πλούσια επισκέψιμη κάβα και μια κουζίνα που διαθέτει πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και ασφαλείας τροφίμων ISO – HACCP 22000, είναι λίγες μόνο από τις «πινελιές» που συνθέτουν την αναγνώριση που απολαμβάνει η «Ταβέρνα Θωμάς» πολύ πέρα από τα όρια της ακριτικής Φλώρινας.
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς μια διαρκή, φιλική περιποίηση, ένα χώρο στον οποίο κυριαρχεί η παραδοσιακή πέτρα, με 130 αναπαυτικά τραπεζο /καθίσματα και ένα τζάκι που ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι μια καταπράσινη αυλή με 100 τραπεζο / καθίσματα, κιόσκι και μια παιδική χαρά υποδέχεται τους τυχερούς επισκέπτες της ταβέρνας. Ανάμεσα στις πάρα πολλές επιλογές φαγητών ξεχωρίζουν το κοτόπουλο σούβλας (σπεσιαλιτέ της Ταβέρνας από το 1970), το ψαρονέφρι πέπερ, το κρασάτο αγριογούρουνο, τα σαλιγκάρια, τα βατραχοπόδαρα, τα κοκκινιστά στρουθοκάμηλος & ελάφι, τα μανιτάρια Θωμάς με τυρί, πατάτα, κουκουνάρια και σταφίδες κ.α. [casss.analyst.gr]
3. ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
Το χωριό Ξινό Νερό στη Φλώρινα με τους 1.100 κατοίκους, βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της Μακεδονίας, σε υψόμετρο 650μ., 30 χιλιόμετρα ΝΑ της Φλώρινας και 5 χιλιόμετρα ΒΔ του Αμυνταίου και είναι γνωστό για τρία πράγματα. Το καρναβάλι του, που οργανώνεται κάθε χρόνο, το φυσικό, μεταλλικό του νερό και τον Κοντοσώρο. Στον λιτό χώρο δεσπόζει το τζάκι, ενώ πίσω στον κήπο υπάρχει ένας πλήρως ενημερωμένος λαχανόκηπος από όπου προέρχονται τα φρέσκα ζαρζαβάτια που χρησιμοποιεί ο κύριος Κοντοσώρος στην κουζίνα του. Στο πέτρινο κελάρι αποθηκεύονται κρασιά από όλα τα τοπικά οινοποιεία και περιλαμβάνονται πάνω από 200 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και πολλές διεθνείς. Από το 2001 λειτουργεί και ξενώνας κτισμένος σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ από το 2008 το εστιατόριο βραβεύεται κάθε χρόνο με το Χρυσό Σκούφο για την Ελληνική Κουζίνα. [KYA TZHMOY/parallaximag.gr)
4. ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ήταν το μακρινό 1996 όταν ο Μάκης Ζαφειρακός δημιουργεί την Μπουκαδούρα στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής. Σκοπός του να παρέμβει δημιουργικά στο χώρο της εστίασης με νέες γεύσεις συνδυασμένες με αυθεντικές σπιτικές λιχουδιές. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται τώρα η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό, ήταν ένα κελάρι και η αποθήκη του σπιτιού της οικογένειας “Ζαφειράκου”. Ένα σπίτι παλιό το οποίο χτίστηκε επί τουρκοκρατίας. Σε αυτό τον όμορφο χώρο έχτισε το μύθο της η Μπουκαδούρα, κατέκτησε ταξιδιωτικούς οδηγούς Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας πριν ανοίξει και το αδερφάκι της στη Θεσσαλονίκη. Λίγα χρόνια αργότερα λοιπόν, η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική οδήγησε στα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σε ένα ζεστό χώρο με κήπο, γκαζόν, άνετο parking (με ισόγειο και πατάρι).
Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές γεύσεις σε πολύ μεγάλη ποικιλία και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη και γνώστη της καλής κουζίνας Μάκη Ζαφειράκου και να επιλέξετε από εξαιρετικά κρέατα, μέχρι φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. “Τα αγνά και φρέσκα υλικά, το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, δικής μας παραγωγής, και οι παραδοσιακές συνταγές, είναι οι εγγυήσεις ότι στη Μπουκαδούρα θα δοκιμάσετε γευστικά εδέσματα που δεν θα τα βρείτε αλλού”, τονίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Μάκης Ζαφειράκος. [ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ/thestival.gr)
5. ΜΕΖΕΝ ΒΟΛΟΣ
Το Μεζέν είναι όνομα που παραπέμπει σε μεζέδες, ταυτόχρονα, όμως, και σε μια κατάσταση διαλογισμού. Σωστό το πρώτο, αφού οι μεζέδες που σερβίρονται στο πρωτότυπο αποσταγματοπωλείο του Βόλου, όπως και στο αδελφό τσιπουράδικο της Λάρισας που εγκαινιάστηκε το 2015, συμμετέχουν ισότιμα στο παιχνίδι με τα αποστάγματα, το δεύτερο όμως αμφισβητείται. Η χαλαρή κατάσταση στο Μεζέν, τα γέλια και τα πειράγματα, οι μικρές παρέες που γίνονται μια μεγάλη μετά το πρώτο ποτηράκι καμιά σχέση δεν έχουν με τον βουδιστικό τρόπο ζωής.
Αυτοί οι τύποι που δεν είναι άλλοι από τον Ανδρέα Διακοδημήτρη, πρώην διευθυντή του ξενοδοχείου Domotel Xenia στον Βόλο, και τον Γρηγόρη Χέλμη, πρώην executive chef στο ίδιο ξενοδοχείο, δεν κατάγονται από τη Μαγνησία. Αγάπησαν όμως την ωραία πόλη του Παγασητικού – πόλη εμπορική με βιομηχανικό παρελθόν και ταυτόχρονα σπουδαίο λιμάνι στην καρδιά της Ελλάδας – όταν τους έφερε εκεί η δουλειά τους και αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα.
Στον δρόμο ανακάλυψαν ότι έχουν παρόμοιες αγάπες και παρόμοιες ανησυχίες, τα συζητήσανε και αποφάσισαν να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους. Πρώτος σταθμός ήταν η ανανέωση της ιδέας του τσιπουράδικου. Σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι, στην οδό Αλοννήσου, ένα μικροσκοπικό στενάκι ανάμεσα στη Δημητριάδος και την Ερμού, λίγο πιο κάτω από την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Νικολάου, έστησαν ένα λιτό και ζεστό μαγαζί με βιομηχανικό design και ανοικτή κουζίνα – μπαρ. Σε ένα μαυροπίνακα είναι γραμμένες με κιμωλία διάφορες ανακοινώσεις αλλά και το wifi του μαγαζιού που τα λέει όλα:tsipouradical. Μερικά αντίτυπα του καταλόγου – εφημερίδα κρέμονται με μανταλάκια στον τοίχο, όμως εδώ μέσα μεζέδες δεν υπάρχουν μόνο ωραία κείμενα για τη δουλειά τους, συνταγές και βέβαια τα αποστάγματα που διαθέτει το μαγαζί με αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα. [Κική Τριανταφύλλη/bostanistas.gr]
6. PESKESI ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το Peskesi βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και σερβίρει αποκλειστικά Κρητική Αυθεντική Κουζίνα. Ο χώρος είναι καθημερινά ανοιχτός, από το πρωί έως το βράδυ και έχει σαν στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που βασίζεται στην ποιότητα, τη διαφορετικότητα και την αξία του τρόπου ζωής των Κρητών.
Στο Peskesi οι υπέυθυνοι έφεραν το «κρητικό σπίτι» στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, μέσα από το αναπαλαιωμένο ιστορικό αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, με σύγχρονη αισθητική και λειτουργία, που αντικατοπτρίζει πλήρως τα υψηλά standards που τέθηκε από το ξεκίνημα. Αυτή η ιδιαίτερη αισθητική είχε ως αποτέλεσμα να προκριθεί στα 80 καλύτερα Bar – εστιατόρια παγκοσμίως και στα 10 καλύτερα ‪εστιατόρια στην ‪Ευρώπη, στον διαγωνισμό σχεδιασμού και διακόσμησης “Restaurant & Bar Design Awards”.
Η φιλοσοφία στο Peskesi είναι εμπνευσμένη από αρχαίες, παραδοσιακές μεθόδους γαστρονομικών παραδόσεων και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής, όπως η τροφοσυλλογή, ο τρόπος παρασκευής των πιάτων και η εποχικότητα των προϊόντων, με στόχο να αναβιώσουν οι γεύσεις και τα αρώματα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου.
Πηγή έμπνευσης της ονομασίας αποτέλεσε η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία «Αναφορά στον Γκρέκο», του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη, όπου ο οικουμενικός μας συγγραφέας αναφέρεται στον Κρητικό «παππού» του, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, με το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Μὰ εἶχες γίνει φλόγα. Ποῦ νὰ σὲ βρῶ, πῶς νὰ σὲ δῶ, τί πεσκέσι νὰ σοῦ φέρω νὰ θυμηθεῖς τὴν Κρήτη καὶ ν’ ἀνέβεις ἀπὸ τὰ μνήματα; Μονάχα ἡ φλόγα μπορεῖ νὰ βρεῖ μπροστά σου ἔλεος· ἄχ, νὰ μποροῦσα νὰ γίνω φλόγα νὰ σμίξω μαζί σου».
7. ΚΥΜΑ ΚΙΜΩΛΟΣ
Καμιά δεκαριά σπιτάκια, 2 ωραίοι καφενέδες κι ένα σούπερ ζαχαροπλαστείο υπάρχουν στο λιμάνι της Κιμώλου, στη Ψάθη. Παραδίπλα το ένα και μοναδικό εστιατόριο του λιμανιού, από τα Μποχωράκια, οικογένεια με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης: Όμορφο ρεστοράν, σένιο, χωρίς περιττά φτιασιδώματα, με τραπεζοκαθίσματα επάνω στην ακρογιαλιά. Η κουζίνα του λειτουργεί εδώ κι 23 χρόνια. Σχετικά νέα άφιξη όμως, είναι ο νεαρός, Κιμωλιάτης σεφ, Μανώλης Βεντούρης. Ήρθε κι έφερε μαζί του νεοτερισμούς πετυχημένους – έκπληξη για το μικρό νησί. Πανέμορφα παρουσιασμένα πιάτα, ντόπια, καλά υλικά, άψογο μαγείρεμα.
Δοκιμάσαμε φοβερό μπαρμπούνι μαρινάτο με κρέμα παντζαριού και άψογη, πεντανόστιμη σαλάτα με ντοματίνια, μαριναρισμένη φέτα ή ντόπιο ξινό τυρί (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα). Αν έχουν αμπελοφάσουλα κιμουλιάτικα να τα παραγγείλετε. Από κυρίως, μοιραστήκαμε ένα υπέροχα χυλωμένο τραχανότο γαρίδας με φρέσκια ντοματούλα, και ένα βαθιάς νοστιμιάς φιλέτο σκορπίνας γιουβέτσι. [ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ/kathimerini.gr]
8. ΑΥΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟ
Η Αυλή δημιουργήθηκε πριν 25 χρόνια, το 1987, από την Κατερίνα Ξεκάλου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου.Είναι ένας συνδυασμός all-suites hotel με Εστιατόριο, Οινοθήκη και Κατάστημαμε εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα. Στεγάζεται σε ένα σύμπλεγμα τριών πανέμορφων κρητοβενετσιάνικων αρχοντικών του 16ου αιώνα και προσφέρει στον επισκέπτη αληθινή γνωριμία με τη ζωή και τον κώδικα αξιών της Κρήτης. Η Αυλή χαρακτηρίζεται από ένα ξεχωριστό πάντρεμα της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής με τη σύγχρονη λιτή πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η πέτρα, ενώ εκτός από τα καλοστρωμένα τραπέζια με σερβίτσια και τραπεζομάντηλα που αποπνέουν μια αίσθηση μοντέρνου, το σκηνικό συμπληρώνουν ξύλινα έπιπλα διακοσμημένα με παλαιά αντικείμενα καθημερινής χρήσης των ρεθεμνιώτικων σπιτιών. Ο chef προτείνει ένα menu με καθαρή ελληνική βάση σε επίπεδο γεύσεων, το οποίο αντλεί στοιχεία από την Κρητική παράδοση. Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική πρόταση που υπηρετεί τη σύγχρονη Ελληνική κουζίνα και εντάσσει παράλληλα αναφορές από τις παραδοσιακές γεύσεις της μεγαλονήσου.
9. ΜΟΥΡΓΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τον Σεπτέμβριο του 2017 άνοιξε η Μούργα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει ήδη γίνει αγαπημένο στέκι πολλών απαιτητικών ψαροφάγων. Απλός χώρος, όμορφος, σαν αρτιστίκ καφενείο/μεζεδοπωλείο. Με δημιουργικότητα και πειραματισμό, το μενού αλλάζει συνέχεια και οι εκπλήξεις πολλές. ∆οκιμάσαμε τα νέα τους πιάτα. Μεγαλες γαρίδες Θερμαϊκού ψητές (ζουμερές), φρέσκο αυγοτάραχο μπακαλιάρου πάνω σε λευκό ταραμά, τηγανητά «φλούδια» πράσου και κρεμμυδιού (φανταστείτε τσιπς σε λωρίδες – πολύ ιδιαίτερο πιάτο), σαλάτα παντζάρι με πηχτόγαλο, πέστο κόκκινης πιπεριάς, σπασμένο ντάκο και ξερή τσουκνίδα. Όλα τα λαχανικά, όπως μας ενημέρωσαν, είναι βιολογικά. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η καβούρα (είδος αστακού): αχνιστή, με γκόγκες (χειροποίητα ζυμαρικά φτιαγμένα από τη μητέρα του ιδιοκτήτη), αρτυμένες με σάλτσα από το ζουμί του θαλασσινού, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι. Ένα νοστιμότατο, χορταστικό πιάτο.
Ιδιοκτήτης και μάγειρας ο Γιάννης Λουκάκης, ένας νέος άνθρωπος που ξεκίνησε από το Χρυσόψαρο στην Άθωνος, ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης της Φωλιάς, μετά μπήκε στο πρώτο team του Σέμπρικο, στη συνέχεια άνοιξε τον Πεζοδρόμο στην Αγίας Σοφίας και τώρα, στη Χριστοπούλου, τον μετέτρεψε σε Μούργα. Εδώ έχει φτιάξει ένα αποκλειστικά ψαροφαγικό μενού με 10 πιάτα. [ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ/kathimerini.gr]
10. ΓΕΥΣΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ
Ο σεφ και ιδιοκτήτης Αντώνης Τσολακούδης μετέτρεψε το φούρνο και το μπακάλικο του 1900 σε ατμοσφαιρικό εστιατόριο με παλιά έπιπλα της γιαγιάς και έξτρα φροντίδα στην art de la table. Από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν γαρδουμπάκια γάστρας με ψητό αχλάδι, καραμελωμένη παντσέτα και κότσι μοσχαρίσιο με ψητή κολοκύθα. Μην περιμένετε να βρείτε εδώ τα κλασικά φαγητά που προσφέρει μια παραδοσιακή ταβέρνα. Παρόλα αυτά, όλα τα πιάτα έχουν έντονο σπιτικό άρωμα και ακόμη και το ψωμί είναι ζυμωτό. Τα υλικά είναι ολόφρεσκα και πλούσια σε γεύση, ενώ ο σεφ πειραματίζεται με διαφορετικούς συνδυασμούς για να σας προσφέρει ξεχωριστές προτάσεις φαγητού.

No comments:

Post a Comment